Πολιτική

Πέτσας: Χρηματοδότηση του Δήμου Λαρισαίων για επισκευές

Πέτσας: Χρηματοδότηση του Δήμου Λαρισαίων για επισκευές
Πέτσας: Λόγω των ισχυρών σεισμών που έπληξαν την Θεσσαλία, ο Δήμος Λαρισαίων πρόκειται να λάβει 4 εκατ. για την επισκευή των σχολείων.

Ο Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ενίσχυση 4 εκατ. ευρώ για τον Δήμο Λαρισαίων. Να θυμίσουμε ότι ο υπουργός Εσωτερικών είχε αναφέρει πως χρειάζονται προνόμια για τους εμβολιασμένους. Να υπενθυμίσουμε πως πριν από μερικές εβδομάδες η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη είχε τονίσει πως ήταν νωρίς για οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση

Πιο συγκεκριμένα, με το ποσό των 4 εκατ. ευρώ χρηματοδοτείται ο Δήμος Λαρισαίων για επισκευές σχολικών κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από τους ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν τη Θεσσαλία στις αρχές Μαρτίου.

Πως θα αξιοποιηθούν

Από αυτά, το 1,6 εκατ. ευρώ προορίζεται για επισκευές των 1ου και 2ου ΕΠΑΛ, 6ου Εσπερινού ΕΠΑΛ και 1ου και 2ου Εργαστηριακού Κέντρου Λάρισας και άλλα 500.000 ευρώ για επισκευή λιθόκτιστων κτιρίων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.

Επίσης, 600.000 ευρώ θα διατεθούν για επισκευές γυμνασίων και λυκείων, 800.000 ευρώ για νηπιαγωγεία και δημοτικά και 500.000 ευρώ για επισκευή εξωτερικών κλιμακοστασίων, περιφράξεων και εξωτερικών καθιζήσεων σε επαφή με τα σχολικά κτίρια. Την απόφαση χρηματοδότησης υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Ενισχύσεις είχαν ανακοινωθεί για το Αλεποχώρι

Την άμεση οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας από το Αλεποχώρι ,όπου βρέθηκε σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του. Θα διατεθούν 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και 6.000 ευρώ για τις δαπάνες οικοσυσκευής.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για στήριξη κοινωνικής προστασίας από το υπουργείο Εσωτερικών, στήριξη όσον άφορα τη στεγαστική συνδρομή από το υπουργείο Υποδομών, στήριξη επιχειρήσεων – αγροτών από υπουργείο Οικονομικών και ΕΛΓΑ και για μεγάλο θέμα αποκατάστασης περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

«Υπάρχουν εκπρόσωποι από όλα τα υπουργεία θα ξεκινήσουμε το συντονιστικό και μετά οι ανακοινώσεις» τόνισε. «Πολύ μεγάλη σημασία έχει και η συνδρομή στις περιφέρειες Αττικής – Πελοποννήσου και τους δήμους για τη στήριξη των έργων υποδομής» τόνισε.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιο για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τους γενικούς γραμματείς Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Κορωνοϊός μέτρα

Ο Στέλιος Πέτσας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments