Αθλητισμός

Πετρούνιας: Eνας Γολγοθάς χρόνων τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο

Πετρούνιας: Για ακόμη μία φορά ο αθλητής κατάφερε να κατακτήσει το Παγκόσμιο εξασφαλίζοντας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μετά την άνετη πρόκρισή του στον τελικό στο παγκόσμιο κύπελλο που γίνεται στη Ντόχα, ο Λευτέρης Πετρούνιας κατέκτησε ξανά την κορυφή του κόσμου και μαζί με αυτή την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Ελληνας πρωταθλητής το απόγευμα της Παρασκευής στην Ντόχα πραγματοποίησε έναν άθλο που μέχρι πριν από λίγους μήνες φάνταζε ακατόρθωτο μιας και 2,5 χρόνια πριν ο Λευτέρης Πετρούνιας περνούσε την πόρτα του χειρουργείου για τον ώμο του. Πλέον πάντως αισθάνεται δικαιωμένος και κάνει μια κατάθεση ψυχής στην πρώτη του ανάρτηση μετά τον θρίαμβο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ντόχα.

Η ανάρτηση του Λευτέρη Πετρούνια

Λίγες ώρες μετά από την επική πρόκριση στο Τόκιο από την Ντόχα έγραψε για την μαγεία του πρωταθλητισμού και το ταξίδι «από την κόλαση στον παράδεισο».

«Αυτή είναι η μαγεία του Πρωταθλητισμού λοιπόν! Από την “κόλαση στον παράδεισο”. Ένας Γολγοθάς χρόνων τελείωσε με τον καλύτερο τρόπο. Φύγαμε για Τόκιο! Συγχαρητήρια στον Αντώνη Τανταλίδη και είμαι σίγουρος για την πορεία που θα χαράξει !

Ευχαριστώ την ομάδα μου πάνω απ’όλα και φυσικά όλους εσάς που είστε δίπλα μου σε όλη αυτή την διαδρομή!!», έγραψε στα social media ο “χρυσός” Ολυμπιονίκης του 2016.

Μας κάνει για άλλη μια φορά υπερήφανους

Ο άρχοντας των κρίκων κατέκτησε την κορυφή στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ντόχα, βάζοντας ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο στη συλλογή του. Τα αποτελέσματα του τελικού:

  • Λευτέρης Πετρούνιας (Ελλάδα) 15.500 β.
  • Αρτούρ Ζανέτι (Βραζιλία) 14.933 β.
  • Μαχντί Άχμαντ Κοχάνι (Ιράν) 14.800 β.
  • Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία) 14.766 β.
  • Κάιο Σόουζα (Βραζιλία) 14,566 β
  • Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία) 14,533 β.
  • Αλί Ζαχράν (Αίγυπτος), 14,333 β.
  • Αχμέτ Οντέρ (Τουρκία) 14,200 β.

Λευτέρης Πετρούνιας: Λίγα λόγια για τον Έλληνα πρωταθλητή

Ξεκίνησε την ενόργανη γυμναστική σε ηλικία 5 ετών στον Πανιώνιο αλλά το 2005 σε ηλικία 15 ετών έκανε την επανάστασή του, εγκαταλείποντας προσωρινά το άθλημα για να επιστρέψει σε αυτό το 2008, αποφασισμένος να γράψει ιστορία. Κάποια στιγμή είχε εκφράσει την επιθυμία να ασχοληθεί με το πατινάζ.

«Όλα αυτά μέσα στο γυμναστήριο, το τραμπολίνο, το δίζυγο, τα στρώματα, τα είδα τότε σαν έναν μεγάλο παιδότοπο, σαν μια τεράστια παιδική χαρά», έχει δηλώσει ο ίδιος. Στο Λύκειο υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής, γεγονός που τον ανέδειξε σε πρόεδρο του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του. Εκείνη την εποχή ανακάλυψε την άλλη μεγάλη του αγάπη, το παρκούρ, το οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα όταν έχει χρόνο καθώς τον βοηθά τόσο στην ελαστικότητα όσο και ως εκτόνωση. Λευτέρης Πετρούνιας

Στις 12 Σεπτεμβρίου κατέλαβε την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στη Γάνδη, ενώ δύο μήνες περίπου αργότερα, στις 20 Νοεμβρίου, κατέκτησε την έκτη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γλασκώβη. Στις 12 Μαρτίου έλαβε την δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης Γυμναστικής στο Κότμπους.

Στις 9 Απριλίου ήρθε η τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Μετά το καλοκαίρι, ήρθαν οι πρωτιές σε τρία συνεχόμενα Παγκόσμια Κύπελλα Ενόργανης Γυμναστικής. Αρχικά η πρώτη θέση στη Γάνδη στις 4 Σεπτεμβρίου, στη συνέχεια η πρώτη θέση στο Μάριμπορ στις 24 Σεπτεμβρίου και η χρονιά έκλεισε με την πρώτη θέση στην Οστράβα στις 3 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο