Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 26/6: Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα

Κρούσματα σήμερα 26/6: Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα
Κρούσματα σήμερα 26/6: Η μετάλλαξη Δέλτα, προκαλεί πονοκέφαλο στους ειδικούς.

Τα κρούσματα για σήμερα 26/6 θα ανακοινώσει σύντομα ο ΕΟΔΥ. Η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας είναι πτωτική, με 395 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, 195 εκ των οποίων εντοπίστηκαν στην Αττική.

Κρούσματα σήμερα 26/6: Ανησυχία ειδικών για τη μετάλλαξη Δέλτα

Ο καθηγητής Θόδωρος Βασιλακόπουλος τόνισε πως «πρέπει να εφαρμοστούν τα προνόμια στους εμβολιασμένους για να δελεαστούν. Αν δεν πιάσουμε 70% μέσα στο καλοκαίρι, τοτε το φθινόπωρο θα πρέπει να φτάσουμε το 85%. Και όταν πέσουν οι θερμοκρασίες θα υπάρχει μεγάλος κίνδυνος, γιατί η παραλλαγή Δέλτα θα έχει επικρατήσει. Και τότε μπορεί να έχουμε και παραλλαγή του Δ», ανέφερε. Κρούσματα σήμερα 26/6:

Η ινδική μετάλλαξη του ιού είναι σαφώς πιο μεταδοτική – 60% περισσότερο- σύμφωνα με τον καθηγητή και «μάλλον αυξάνει και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Συνήθως οι ιοί μεταλλάσσονται για να επιβιώσουν όμως, δεν γίνονται πιο θανατηφόροι. Αν όμως πιάσει μεγάλο μέρος του πληθυσμού θα πεθάνει πολύς κόσμος, ανεμβολίαστος». Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο το ενδεχόμενο να εφαρμοστούν τοπικά lockdown είναι πιθανό αφού, όπως τόνισε «μπορεί να καταστεί υγειονομικά αναπόφευκτο».

Ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Nίκος Καπραβέλος σημείωσε ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί πάρα πολύ «αλλά ο δείκτης θανάτων είναι στενάχωρος. Όσοι μπήκαν στις ΜΕΘ δεν ήταν εμβολιασμένοι. Είναι συγκλονιστική η εμπειρία μας εδώ στο νοσοκομείο». Όπως ανέφερε μιλώντας στο Open, o εμβολιασμένος δεν κινδυνεύει. «Ο ανεμβολίαστος μπορεί να χάσει τη ζωή του. Μην περιμένουν άλλο». «Είναι μεγάλη η ανησυχία που έχουμε για τις μεταλλάξεις. Το βρετανικό στέλεχος μας προκάλεσε καταστροφή.

Κρούσματα σήμερα 26/6:

Κρούσματα σήμερα 26/6: Ένα άτομο μπορεί να μολύνει άλλα επτά

Οι πρώτες ενδείξεις για την μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού στην Ελλάδα δείχνουν ότι πρόκειται για ανησυχητικό φαινόμενο, τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιαννης καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής. Εκτίμησε ότι στις αρχές Αυγούστου θα υπάρξει σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που οφείλονται στην ινδική μετάλλαξη. Εξήγησε ότι περισσότερα δεδομένα θα έχει στα χέρια του την επόμενη εβδομάδα, καθώς τώρα η ομάδα του αλλάζει τα μοντέλα προκειμένου να προσομοιώσει ακριβώς την εξέλιξη της πανδημίας με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η μετάλλαξη. Σαρηγιάννης για μετάλλαξη Δέλτα

«Το κρίσιμο εδώ είναι το πόσο γρήγορα θα πάμε σε πλήρη εμβολιασμό» τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης σημειώνοντας ότι το ινδικό στέλεχος του κορωνοϊού είναι κατά 70% πιο μεταδοτικό από το βρετανικό και έχει υπερδιπλάσιο βαθμό αναπαραγωγής σε σχέση με το πρωταρχικό στέλεχος που υπήρχε πέρσι. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι με το πρωταρχικό στέλεχος ένα άτομο μπορούσε να επιμολύνει περίπου τρία άτομα ακόμη, με το βρετανικό ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στα τέσσερα με πέντε και τώρα με μετάλλαξη Δέλτα ένας άνθρωπος μπορεί να κολλήσει έξι με επτά. Κρούσματα σήμερα 26/6:

Κρούσματα σήμερα 26/6: Από ανεμβολίαστους σχεδόν κάθε θάνατος και εισαγωγή σε νοσοκομείο στις ΗΠΑ

Σχεδόν όλοι οι θάνατοι και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία από τη νόσο Cοvid-19 στις ΗΠΑ αφορούν πλέον άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί, επισημαίνει σε νέα ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).

Αυτό, όπως λέει, αποτελεί «μια συγκλονιστική απόδειξη για το πόσο αποτελεσματικά είναι τα εμβόλια» κατά του κορωνοϊού. Όπως αναφέρει, η καμπύλη των θανάτων από κορωνοϊό στις ΗΠΑ ξεκίνησε την καθοδική πορεία της στα μέσα Ιανουαρίου, ένα μήνα μετά την έναρξη των εμβολιασμών, έχοντας ξεπεράσει τους 3.400 θανάτους ημερησίως κατά μέσο όρο και σήμερα πια σχεδόν όλοι οι θάνατοι είναι πλέον σε άτομα που δεν εμβολιάστηκαν. Αυτό είναι μια ένδειξη ότι οι ημερήσιοι θάνατοι λόγω λοίμωξης απο κορονοϊό- που τώρα είναι κάτω από 300 στις ΗΠΑ- θα μπορούσαν να είναι σχεδόν μηδενικοί, εάν όλοι εμβολιάζονταν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments