Ελλάδα

Προνόμια εμβολιασμένων: Δημιουργούνται covid free χώροι

Προνόμια εμβολιασμένων: Τη δημιουργία covid free χώρων επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Εντείνεται η συζήτηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων πολιτών, με την κυβέρνηση να αναμένεται να ανακοινώσει πιθανότατα από τη Δευτέρα, το σχέδιό της, ενώ εξετάζονται συγκεκριμένα μέτρα.

Προνόμια εμβολιασμένων: Δημιουργία covid free χώρων

Οι ιδιοκτήτες μαζικών χώρων (κινηματογράφοι, θέατρα, συναυλίες, φεστιβάλ, αθλητικές εκδηλώσεις) έχουν την επιλογή αν θα προσφέρουν υπηρεσίες μόνο σε εμβολιασμένους ή σε όλους τους πολίτες. Εάν επιλέξουν ο χώρος τους να είναι covid free τότε θα λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο έλεγχος εμβολιασμού του πελάτη αναμένεται να γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής που θα έχει στη διάθεσή του ο ιδιοκτήτης στην οποία θα σκανάρει το QR Code του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αναφέρει ο ΣΚΑΙ.

Εάν επιλέξουν ο χώρος τους να δέχεται ανεμβολίαστους πολίτες τότε θα λειτουργούν με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή με μάσκες, αποστάσεις και περιορισμούς στην πληρότητα των χώρων. Εξαιρούνται δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία, σουπερ μαρκετ, καταστήματα, τράπεζες και Μέσα Μεταφοράς όπου δεν θα υπάρχει διάκριση μεταξύ εμβολιασμένων και μη.

Προνόμια εμβολιασμένων: Έρχονται ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους

Ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους αναμένονται να γίνουν τη Δευτέρα, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ‘Αδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα.

«Επικρίνομαι όταν λέω κάτι πρώτος και τελικά εφαρμόζεται. Δεν υπάρχει ζήτημα προνομίων. Υπάρχει ζήτημα λογικής. Όταν αποφασίζεις να μην εμβολιάζεσαι κινδυνεύεις περισσότερο. Εφόσον εσύ έχεις αποφασίσει να μην εμβολιάζεσαι οφείλουμε να έχουμε μέτρα που θα σε προστατεύουν από την επιλογή σου. Δεν είναι ζήτημα προνομίων.

Θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χωρό θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες», ανέφερε. «Αν ο ρυθμός διατηρηθεί όλο το καλοκαίρι θα παμέ καλά. Αν τα 4.300.000 γίνουν 7 εκατομμύρια θα έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Δεν ξέρουμε όμως αν αυτός ο ρυθμός θα κρατηθεί. Το κίνημα του αντιεμβολιασμού δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο