Διεθνή

Ινδικός Ωκεανός: Ισραηλινό φορτηγό πλοίο δέχθηκε επίθεση

Ινδικός Ωκεανός: Ισραηλινό φορτηγό πλοίο δέχθηκε επίθεση
Ινδικός Ωκεανός: Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες για το περιστατικό. Αναλυτικά το ρεπορτάζ από ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα τελευταία δεδομένα, Ισραηλινοί αξιωματούχοι ελέγχουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ισραηλινό φορτηγό πλοίο δέχθηκε σήμερα επίθεση από ιρανικές δυνάμεις καθώς έπλεε στον Ινδικό Ωκεανό, από την Τζέντα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο N12.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, το πλήρωμα είναι σώο και αβλαβές. Παράλληλα, το πλοίο που έπλεε στον Ινδικό Ωκεανό δεν έχει υποστεί σοβαρή βλάβη, μετέδωσε το N12, επικαλούμενο πηγές του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας. Ινδικός Ωκεανός

Νωρίτερα, το φιλοϊρανικό τηλεοπτικό δίκτυο του Λιβάνου Al Mayadeen μετέδωσε με ανάρτηση στο Telegram ότι ισραηλινό φορτηγό πλοίο δέχθηκε επίθεση στον Ινδικό Ωκεανό με άγνωστο όπλο.

Επίθεση σε εμπορικό πλοίο που ανήκει σε ισραηλινή εταιρεία – «Ύποπτο» το Ιράν

Η ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ δεν είναι κάτι καινούργιο. Πίσω στον Απρίλιο, ένα εμπορικό πλοίο που ανήκει σε ισραηλινή εταιρεία είχε γίνει στόχος επίθεσης κοντά στο λιμάνι Φουτζάιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, επικαλούμενο Ισραηλινούς αξιωματούχους που δεν κατονομάζονται, είχε επιρρίψει την ευθύνη για την επίθεση στο Ιράν.

Δεν υπήρξαν θύματα από την επίθεση, μετέδωσε το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο.

Την είδηση μετέδωσαν επίσης το πρακτορείο ειδήσεων Unews των ΗΑΕ με ανάρτηση στο Twitter και το λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al Mayadeen, επικαλούμενο πηγές.

Το Unews είχε προηγουμένως μεταδώσει είδηση για επιθέσεις σε πλοία στον Κόλπο.

Σύμφωνα με το Al Mayadeen, το πλοίο με ονομασία Hyperion ανήκει στην ισραηλινή εταιρεία PCC.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης ναυσιπλοΐας MarineTraffic, το πλοίο που σύμφωνα με αναφορές ταξίδευε με σημαία Μπαχαμών σταμάτησε στα ανοιχτά του λιμανιού Φουτζάιρα.

Το περιστατικό μάλιστα είχε σημειωθεί λίγες μέρες μετά το σαμποτάζ στον ιρανικό πυρηνικό σταθμό Νατάνζ, για το οποίο το Ιράν είχε κατηγορήσει το Ισραήλ, υποσχόμενο εκδίκηση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments