Ελλάδα

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα μέτρα που έρχονται
Κορωνοϊός: Με την μετάλλαξη Δέλτα να έχει αρχίσει να προκαλεί έξαρση κρουσμάτων το κυβερνητικό επιτελείο μελετά νέα μέτρα.

Η μετάλλαξη δέλτα προκάλεσε αύξηση κρουσμάτων τα οποία την Τρίτη έφτασαν τα 1.797., ενώ σήμερα τα κρούσματα έφτασαν στα 2.107. Ακόμη, υπήρξε μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου σε Ηράκλειο Κρήτης και Αττική. Τα δεδομένα αυτά έφεραν νέα μέτρα προκειμένου να μπορέσει να μπει ανάχωμα στην εξέλιξη του τέταρτου κύματος της πανδημίας. Μέχρι στιγμής, πάντως, το καθολικό lockdown είναι κάτι που δεν συζητιέται καν.

Από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να απορριφθεί και το σενάριο της επιβολής και επιπλέον νέων μέτρων, τα οποία φαίνεται να είναι πολύ κοντά στην υλοποίηση παρά ποτέ, με τα επιδημιολογικά δεδομένα να μην αφήνουν περιθώρια για εφησυχασμό.

Τα σενάρια για τα νέα μέτρα

Από ότι όλα δείχνουν, αναμένονται άμεσα νέες ανακοινώσεις για νέα, αυστηρότερα μέτρα πρόληψης κατά του covid-19 τα οποία όσο κι αν επιθυμούσε η κυβέρνηση να αποφύγει λόγω της τουριστικής περιόδου, δυστυχώς -όπως όλα δείχνουν- θα τεθούν σε ισχύ.

Σε πρώτη φάση μελετώνται τα εξής:

  • Επαναφορά της μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους
  • Τοπικά lockdown σε περιοχές αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου
  • «Σαφάρι» και πρόστιμα στα νυχτερινά κέντρα προκειμένου να διασφαλιστεί πως τηρούνται όλα τα μέτρα

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για την Πέμπτη 08/07

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.107, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 433.021 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 146 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.769 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.773 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 153 (68.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 88.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.720 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 68 (ημερήσια μεταβολή +15.25%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 49 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments