Ελλάδα

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό

Πανδημία ενημέρωση: Τα νεότερα για τον κορωνοϊό
Πανδημία ενημέρωση: Όπως κάθε Πέμπτη έτσι και σήμερα 08/07, οι λοιμωξιολόγοι ενημέρωσαν τους πολίτες για τις εξελίξεις.

Πραγματοποιήθηκε για σήμερα η ενημέρωση για την πανδημία. Ο ΕΟΔΥ για σήμερα ανακοίνωσε νέα αύξηση κρουσμάτων, στα 2.107.

Να θυμίσουμε ότι την Τετάρτη τα κρούσματα ανήλθαν στα 1.820 εκ των οποίων τα 1.061 εντοπίζονται στην Αττική και  51 στην Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζουμε πως τα κρούσματα για την Κυριακή 04/07 ανήλθαν σε συνολικά 619. Το Σάββατο 03/07, τα κρούσματα είχαν σκαρφαλώσει στα 1.001.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετείχε και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Πανδημία ενημέρωση: Τι δήλωσε η Βάνα Παπαευαγγέλου

Τον λόγο πήρε πρώτη η Βάνα Παπαευαγγέλου η οποία μίλησε για “νέα έξαρση της πανδημίας”, μετά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 2.107 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Παράλληλα, έκανε ειδική μνεία στον μέσο όρο ηλικίας που έπεσε στα 23 έτη, δηλαδή σχεδόν μια δεκαετία μέσα σε δύο εβδομάδες. Τόνισε ακόμη ότι δεν υπάρχει έκρηξη στις νοσηλείες. Πανδημία ενημέρωση

«Άλλαξε η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας», είπε επίσης και συνέχισε: «Είμαστε αντιμέτωποι με μια νέα έξαρση της επιδημίας. Σήμερα πολλές περιφέρειες έχουν αυξητική τάση όπως η Αττική, η Κρήτη και το βόρειο Αιγαίο. Το 75% των κρουσμάτων είναι κάτω των 34 ετών ενώ αρχίζουμε και βλέπουμε αύξηση στους ενήλικες 55-65».

Έκανε ακόμη λόγο για τον δείκτη θετικότητας που έχει ανοδικές τάσεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ είπε πως η θετικότητα στα self tests τετραπλασιάστηκε σε μια εβδομάδα. Πλέον τα ενεργά κρούσματα στην Ελλάδα είναι περίπου 9.000, εκ των οποίων πάνω από 4.000 στην Αττική. Πανδημία ενημέρωση

«Φταίει η χαλάρωση των μέτρων που συνδυάστηκε με την διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα», συνέχισε για να προσθέσει: «Ο συνωστισμός το βράδυ έπαιξε ρόλο στην αλλαγή της εικόνας. Αυξήθηκαν τα τεστ λόγω της ανησυχίας του πληθυσμού αλλά και ανάγκης πιστοποίησης των ανεμβολίαστων. Διπλασιάστηκε το ποσοστό των νοσηλευόμενων και είναι κάτω των 24 ετών». Αναφορικά με την μετάλλαξη Δέλτα, τόνισε πως κανείς από όσους νοσηλεύτηκαν το τελευταίο διάστημα δεν ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γκίκας Μαγιορκίνης, ο οποίος και ανέλυσε τα επιδημιολογικά δεδομένα στον κόσμο και την Ελλάδα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως η ιχνηλάτηση της Πολιτικής Προστασίας δείχνει ότι σημαντικότατο ποσοστό των κρουσμάτων σχετίζεται με τους χώρους διασκέδασης.

Δείτε live την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments