Διεθνή

Μέρκελ: Σκεπτικισμός για τον Nord Stream 2

Μέρκελ: Σκεπτικισμός για τον Nord Stream 2
Μέρκελ: H Καγκελάριος Γερμανίας μίλησε σχετικά με την επικείμενη συνάντηση της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Τζο Μπάιντεν και Άνγκελα Μέρκελ θα έχουν τετ α τετ την Πέμπτη στον Λευκό Οίκο με πολλά καυτά ζητήματα να τίθενται επί τάπητος. Ένα από αυτά είναι και οι κυρώσεις που είχαν επιβληθεί σε Ρώσους αξιωματούχους για την κατασκευή του Nord Stream 2.

Πιο συγκεκριμένα, η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε σήμερα τον σκεπτικισμό της σχετικά με την επίλυση του θέματος του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 κατά την επίσκεψή της στις ΗΠΑ και την συνάντησή της με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

“Δεν νομίζω όμως ότι θα έχει εξευρεθεί μέχρι τότε κάποια λύση”

«Θα συζητήσω το θέμα με τον Μπάιντεν αυτήν την Πέμπτη. Δεν νομίζω όμως ότι θα έχει εξευρεθεί μέχρι τότε κάποια λύση, αλλά θα υπάρξουν σημαντικές συζητήσεις για την επεξεργασία μιας κοινής θέσης», δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Μέρκελ στο περιθώριο των συζητήσεων με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης λύσης στη διαμάχη για τον αγωγό φυσικού αερίου μέσω της Βαλτικής Θάλασσας, η οποία απορρίπτεται από τις ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντός του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας», στο οποίο συμμετέχουν η Ρωσία, η Γαλλία και η Γερμανία.

“Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να συμπεριληφθούν στην αναζήτηση λύσης “

«Η χώρα μου βλέπει την ασφάλειά της να απειλείται από το γερμανορωσικό σχέδιο», δήλωσε ο Ζελένσκι, ο οποίος ζήτησε και πάλι εγγυήσεις για τον μελλοντικό ενεργειακό εφοδιασμό της χώρας του. Ταυτόχρονα, τάχθηκε υπέρ της συμπερίληψης των ΗΠΑ στο «σχήμα της Νορμανδίας», το οποίο δημιουργήθηκε το 2014. «Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν επίσης να συμπεριληφθούν στην αναζήτηση λύσης με κάποια άλλη μορφή», δήλωσε ο Ζελένσκι όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Η Μέρκελ είπε με την σειρά της ότι «αν γινόταν ξανά συνάντηση στο πλαίσιο αυτό (του σχήματος της Νορμανδίας), φυσικά το θέμα της ενέργειας θα ήταν επίσης ένα σημαντικό θέμα για εμάς. Ωστόσο, η επίσημη συμπερίληψη ενεργειακών θεμάτων θα υπερέβαινε το πεδίο εφαρμογής της Συμφωνίας του Μινσκ για τον κατευνασμό της διαμάχης στην περιοχή. Η Γερμανία και η Γαλλία συμμερίζονται (πάντως) την άποψη ότι η Ουκρανία πρέπει να παραμείνει χώρα διέλευσης φυσικού αερίου», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments