Διεθνή

Πάπας Φραγκίσκος: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Πάπας Φραγκίσκος: Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο
Πάπας Φραγκίσκος: Επιστρέφει στα καθήκοντά του.

Ο πάπας Φραγκίσκος αναχώρησε σήμερα από την καθολική πολυκλινική Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης. Πριν δέκα ημέρες είχε υποβληθεί εκεί σε επέμβαση, λόγω εκκολπωμάτων στο παχύ έντερο και η μετεγχειρητική του πορεία ήταν απόλυτα ικανοποιητική.

Πάπας Φραγκίσκος: Συναντήθηκε με παιδιά και ηλικιωμένους

Ο ποντίφικας δεν εξήλθε από την κύρια είσοδο του νοσοκομείου και δεν μετέβη αμέσως στο Βατικανό: πρώτα προσευχήθηκε στη βασιλική εκκλησία Σάντα Μαρία Ματζιόρε, όπου βρίσκεται βυζαντινή εικόνα της Παρθένου, η οποία στην Ρώμη είναι γνωστή ως Salus Populi Romani , υπέρ της Υγείας του Ρωμαϊκού Λαού. Πάπας Φραγκίσκος

Πριν βγει από το Τζεμέλι, ο πάπας συνάντησε πολλά παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τα ενθάρρυνε να βάλουν τα δυνατά τους για να πάρουν σύντομα εξιτήριο. Δεν έλειψαν και στιγμές αυθόρμητης, ανθρώπινης επαφής με πολλούς ηλικιωμένους, οι οποίοι νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αυτό.

Πάπας Φραγκίσκος:

Ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο γεννήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου του 1936 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής από Ιταλούς γονείς. Μετά τις σπουδές του στη σχολή στο Βίλα Ντεβότο, εντάχθηκε στο τάγμα των Ιησουιτών στις 11 Μαρτίου του 1958.

Ο Μπεργκόλιο έλαβε πανεπιστημιακό τίτλο στη φιλοσοφία από το Κολέγιο Μάξιμο Σαν Χοσέ στο Σαν Μιγκέλ ντε Τουκουμάν και στη συνέχεια δίδαξε λογοτεχνία και ψυχολογία στο Κολέγιο της Ιμακουλάδα (Αμώμου Συλλήψεως) στη Σάντα Φε και στο Κολέγιο του Σαλβαδόρ (Σωτήρος) στο Μπουένος Άιρες. Πάπας Φραγκίσκος

Χειροτονήθηκε ιερέας στις 13 Δεκεμβρίου του 1969 από τον αρχιεπίσκοπο Χοσέ Ραμόν Καστελλάνο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και Θεολογική Σχολή του Σαν Μιγκέλ. Ο Μπεργκόλιο υπηρέτησε ως διδάσκαλος των δοκίμων και δίδασκε ως θεολόγος.

Κατά τη δεύτερη ημέρα του κονκλαβίου του 2013, μετά από την παραίτηση του Βενεδίκτου ΙΣΤ΄, εξελέγη Πάπας. Αν και δεν είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος Πάπας (ο Γρηγόριος ο τρίτος, συριακής καταγωγής, διετέλεσε Πάπας από το 731 έως το 741), είναι ο πρώτος Νοτιοαμερικανός Πάπας. Το 2017 αναγνώρισε τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Α΄ ως σεβάσμιο που αποτελεί το δεύτερο στάδιο από τα τέσσερα της διαδικασίας αγιοκατάταξης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments