Ελλάδα

Νέα μέτρα: Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης

Νέα μέτρα: Μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες στα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης
Νέα μέτρα: Ανατροπή στην ΚΥΑ για τα νέα μέτρα σε εστίαση - διασκέδαση.

Ανατροπές φέρνει στα νέα μέτρα για την εστίαση και διασκέδαση φέρνει η ΚΥΑ, η οποία όπως φαίνεται θα περιλαμβάνει αλλαγές. Τα μέτρα εξειδίκευσε μέσα στη βδομάδα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Νέα μέτρα: Ποιες είναι οι αλλαγές στην ΚΥΑ

Αλλαγές στη λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης (μπουζούκια και κλαμπ) σε σχέση με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα θα περιλαμβάνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αναμένεται να δημοσιευτεί μέσα στις επόμενες ώρες.  Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν μόνο ως αμιγείς χώροι, για εμβολιασμένους και νοσήσαντες, με 65% χωρητικότητα, και μόνο για καθήμενους (κανένας όρθιος). Νέα μέτρα

Επιπλέον, στη νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα ορίζονται τα πεδία υποχρεωτικότητας και  θα δίνεται το δικαίωμα στον εργοδότη να μαθαίνει ποιοι υπάλληλοι είναι εμβολιασμένοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναστολή εργασίας δεν θα υπάρχει πρόβλεψη για απόλυση, αλλά ούτε και διάστημα ισχύος της αναστολής. Τέλος, θα περιλαμβάνει διάταξη που θα αποσυνδέει τον μη εμβολιασμό με το πειθαρχικό συμβούλιο στο δημόσιο.

Νέα μέτρα: Όσα είχε ανακοινώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Νέα μέτρα: Τι ισχύει για τους χώρους ψυχαγωγίας και τα κέντρα διασκέδασης

  • Έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών.
  • Από 16 Ιουλίου και έως 31 Αυγούστου κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς στο 85% της χωρητικότητάς τους.
  • Ειδικά για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη του 85% της ωφέλιμης επιφάνειας, με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης.
  • Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες αποστάσεων που ισχύουν γενικά για την εστίαση
Νέα μέτρα

Τι θα γίνει με τα γήπεδα

  • Αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται με θεατές μόνο σε αμιγείς χώρους, κλειστούς ή ανοιχτούς. Η χωρητικότητα θα ανέρχεται στα 80% του συνόλου (5% εξ αυτών μπορεί να είναι ανήλικοι οι οποίοι θα έχουν υποβληθεί σε τεστ), με ανώτατο όριο προσέλευσης:
  • 5.000 θεατές για υπαίθρια γήπεδα
  • 8.000 για κλειστά γήπεδα
Νέα μέτρα

Νέα μέτρα: Χώροι ψυχαγωγίας, κέντρα διασκέδασης και πανηγύρια

  • Ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων που αφορούν υπαίθρια ψυχαγωγία μπορούν να επιλέγουν να καθίστανται οικειοθελώς αμιγείς χώροι εκμετάλλευσης.
  • Για τα πανηγύρια καταργείται ο όρος συμπλήρωσης κατά τόπον εμβολιαστικής κάλυψης. Στο εξής επιτρέπονται με τους γενικούς όρους που αφορούν τα προστατευτικά μέτρα κατά του ιού, ιδίως σε σχέση με την λειτουργία υπαίθριων αγορών και την καθήμενη μόνο διασκέδαση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments