Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Χωρίς προφυλάκιση για τη δεύτερη απολογία του

Δημήτρης Λιγνάδης: Χωρίς προφυλάκιση για τη δεύτερη απολογία του
Δημήτρης Λιγνάδης: Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μετά την έκδοση του βουλεύματος, ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας.

Δεν θα εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη για τις δύο κατηγορίες βιασμού που απαγγέλθηκαν σε βάρος του, μετά την προφυλάκιση του τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με την απόφαση που πήρε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, που κλήθηκε να λύσει διαφωνία μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση του καλλιτέχνη. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας του ο Δημήτρης Λιγνάδης, αρνήθηκε να απαντήσει στις εν λόγω κατηγορίες. Ακόμη είχε ζητήσει και την αποφυλάκισή του με βραχιολάκι.

Δημήτρης Λιγνάδης: Η διαφωνία ανακρίτριας – εισαγγελέα

Η διαφωνία, με την ανακρίτρια να τάσσεται αρνητικά σε νέο ένταλμα προσωρινής κράτησης και τον εισαγγελέα να ζητά την προφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, είχε προκύψει μετά την απολογία του καλλιτέχνη, στις 8 Ιουλίου, για δύο νέες κατηγορίες βιασμού που απαγγέλθηκαν σε βάρος του μετά από εισαγγελική έρευνα με αφορμή ισάριθμες καταγγελίες. Δημήτρης Λιγνάδης

Έτσι, κλήθηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να εξετάσει την υπόθεση και να αποφανθεί για τον καλλιτέχνη που κρατείται στις φυλακές Τρίπολης, ο οποίος αντιμετώπιζε το ενδεχόμενο- εάν οι δικαστές τάσσονταν υπέρ της εισαγγελικής άποψης- να αυξηθεί το όριο προσωρινής κράτησής του, από τους 18 στους 24 μήνες.

Δημήτρης Λιγνάδης: Τι ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας

Σε ανακοίνωσή του, μετά την έκδοση του βουλεύματος, ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας, αναφέρει: “Υπέρ της απόψεως του επικεφαλής του γραφείου μας κου Αλεξίου Κούγια και της απόψεως της 19ης Τακτικής Ανακρίτριας κας Μπότση ετάχθη το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο εκλήθη να επιλύσει τη διαφωνία που ανεδείχθη με την αντίθετη άποψη του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών κου Ελευθεριάνου και αποφάσισε να μην εκδοθεί νέο ένταλμα προσωρινής κρατήσεως κατά του εντολέως μας κου Δημητρίου Λιγνάδη για τις 2 νέες περιπτώσεις φερομένων βιασμών, για τις οποίες κατηγορείται (συνολικά είναι 4 οι κατηγορίες βιασμού που αντιμετωπίζει), και κατ’ αυτόν τον τρόπο το ανώτατο χρονικό πλαίσιο της προσωρινής του κρατήσεως περιορίζεται στους 18 μήνες.

Δημήτρης Λιγνάδης

Δημήτρης Λιγνάδης

Η πρόταση του Εισαγγελέως που υπεβλήθη προς το Συμβούλιο ήταν αντίθετη, αλλά δεν έγινε δεκτή από την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Χρυσού και τους Δικαστές που συμμετείχαν στο Συμβούλιο ομόφωνα”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments