Καλλιθέα μυστήριο: Τον βρήκαν καρφωμένο στα κάγκελα
Καλλιθέα μυστήριο: Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά η Πυροσβεστική, ο άτυχος ηλικιωμένος στην Καλλιθέα, έπεσε από ψηλά και καρφώθηκε στα κάγκελα της περίφραξης της πολυκατοικίας στην Θησέως, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο βρήκαν το καρφωμένο πτώμα και το απεγκλώβισαν. Γίνεται έρευνα για τα ακριβή αίτια του περιστατικού.
Καλλιθέα μυστήριο η κατάληξη του ηλικιωμένου
«Χωρίς αισθήσεις απεγκλωβίστηκε ηλικιωμένος ύστερα από πτώση του σε κάγκελα και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, στην Καλλιθέα Αττικής. Επιχείρησαν 9 πυροσβέστες με 3 οχήματα».
Μέχρι στιγμής η υπόθεση δεν έχει εξιχνιαστεί .
Λίγα λόγια για την Καλλιθέα:Η Καλλιθέα είναι πολυπληθές προάστιο των Αθηνών και δήμος του Νοτίου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.
Η Καλλιθέα καταλαμβάνει μία μακρόστενη εν γένει έκταση: εκτείνεται από τις οδούς Λαγουμιτζή και Καλλιρρόης στα βόρεια ως τον Φαληρικό όρμο στα νότια. Από βορρά προς νότο, διατρέχεται από την κεντρική της λεωφόρο, τη λεωφόρο Θησέως, συνολικού μήκους τεσσάρων χιλιομέτρων. Στα ανατολικά οριοθετείται από τη λεωφόρο Ανδρέα Συγγρού η οποία τη χωρίζει από τον Νέο Κόσμο, τη Νέα Σμύρνη και το Παλαιό Φάληρο. Στα δυτικά, η τεχνητή κοίτη του Ιλισού και οι γραμμές του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (Γραμμής 1 του Μετρό) τη χωρίζουν από το Μοσχάτο και τον Ταύρο. Σημειώνεται ότι από την περιοχή δυτικά των σιδηροδρομικών γραμμών, μόνο το οικοδομικό τετράγωνο που περιλαμβάνει το κτίριο της Σιβιτανιδείου Σχολής εντάσσεται στα όρια του Δήμου Καλλιθέας.
Ο οικισμός της Καλλιθέας κατοικήθηκε τον 19ο αιώνα, από την δεκαετία του 1870 και εντεύθεν. Ο έμπορος Λάσκαρις Λασκαρίδης, ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας Γεώργιος Π. Κρέμος και ο νομικός Γεώργιος Φιλάρετος ήταν ανάμεσα στους πρώτους οικιστές (1884-1885) της Καλλιθέας. Από το 1922 εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες, ύστερα από την Μικρασιατική Καταστροφή. Η κοινότητα Καλλιθέας ιδρύθηκε το 1925, οπότε ο οικισμός αποσπάσθηκε από τον Δήμο Αθηναίων και το 1933 ανακηρύχθηκε ανεξάρτητος δήμος.
Στην περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Καλλιθέα συμμετείχε ενεργά στην Εθνική Αντίσταση (ΕΛΑΣ). Μεταξύ των κυριοτέρων γεγονότων της περιόδου υπήρξε η Μάχη της Οδού Μπιζανίου, μεταξύ 10 ΕΠΟΝιτών και κατοχικών δυνάμεων, τον Ιούλιο του 1944, καθώς και το Μπλόκο του Αυγούστου του ιδίου έτους.Την δεκαετία του 1990, μετά τη διάλυση της Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, ο δήμος υποδέχθηκε Πόντιους παλιννοστούντες. Με την εφαρμογή της νέας διοικητικής διαίρεσης της χώρας κατά το Πρόγραμμα Καλλικράτης το 2011, ουδεμία μεταβολή επήλθε σύμφωνα με το άρθρο 1,§ 5.1.Β αυτού.
Στην Καλλιθέα εδρεύουν δύο πανεπιστήμια, το Πάντειον Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών και το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, καθώς και η ιστορική Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων. Στο δήμο υπάρχουν 11 παιδικοί δημοτικοί σταθμοί, 25 δημόσια νηπιαγωγεία, 28 δημόσια δημοτικά σχολεία, 14 δημόσια γυμνάσια, 7 δημόσια λύκεια, παράλληλα λειτουργεί και 1 εσπερινό γυμνάσιο-λύκειο και 1 ιδιωτικό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας