ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Άγγελος Συρίγος
Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Άγγελος Συρίγος στο pagenews.gr: Με αρνητικό τεστ στα πανεπιστήμια οι ανεμβολίαστοι φοιτητές

Άγγελος Συρίγος στο pagenews.gr: Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων αναφέρθηκε στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αλλά και για τη λειτουργία των πανεπιστημίων από τη νέα σχολική χρονιά.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, σχετικά με τη συζήτηση στη Βουλή σήμερα που αφορούσε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγή. Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης, ενώ αναφέρθηκε και στη λειτουργία των πανεπιστημίων από τη νέα σχολική χρονιά.

Άγγελος Συρίγος στο pagenews.gr: Δεν υπάρχει σοβαρή πρόταση από τη μεριά της αντιπολίτευσης για την ΕΒΕ

Μιλώντας για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), ο υφυπουργός τόνισε πως για να γίνει μία πλήρης συζήτηση θα πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα που όπως είπε θα βγουν τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτέμβρη.

Απαντώντας για το φοιτητή που δεν κατάφερε να περάσει στη σχολή αρχιτεκτονικής τόνισε πως με βάση τα στοιχεία του υπουργείου, 400 άτομα είχαν υψηλότερο βαθμό στο σχέδιο και πως δεν θα μπορούσε να περάσει στη σχολή.

Δήλωσε πως δεν υπάρχει, σοβαρή αντιπολίτευση στη χώρα, καθώς δεν υπάρχει σοβαρή πρόταση από τη μεριά της αντιπολίτευσης. «Δεν είναι σοβαρή πρόταση να λες ότι θα ανοίξεις το μηχανογραφικό για όλους την επόμενη χρονιά», πρόσθεσε.

Ότι μπορεί να έχουν γίνει αστοχίες από κάποια πανεπιστήμια τα οποία θέσπισαν πολύ υψηλές βάσεις, είπε πως είναι κάτι το οποίο μπορεί να εξεταστεί. Ξεκαθάρισε όμως πως αν υπάρξουν κενές θέσεις δεν θα υπάρξει κάποια ρύθμιση εκ των υστέρων από Σεπτέμβρη. Αν θα γίνει κάτι, όπως είπε, θα γίνει από την επόμενη χρονιά. Όπως είπε ακόμη ο υφυπουργός, η χαμηλή βάση εισαγωγής συνδέεται με το χαμηλό ρυθμό αποφοίτησης.

Άγγελος Συρίγος στο pagenews.gr

Όσον αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, είπε πως τα κολέγια και τα πανεπιστήμια στο εξωτερικό αποτελούν μία πραγματικότητα και πως ο φοιτητής που δεν κατάφερε να περάσει στη σχολή που θέλει μπορεί να πάει σε κάποιο από αυτά, συνήθως όμως πολλοί μαθητές είπε φεύγουν στο εξωτερικό.

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ακριβώς για αυτόν το λόγο δίνεται η προοπτική στους μαθητές που έχουν χαμηλότερες βαθμολογίες να φοιτήσουν σε δημόσια ΙΕΚ, όπου η επαγγελματική αποκατάσταση είναι καλύτερη όπως δήλωσε, από κάποια πανεπιστημιακά τμήματα. Τέλος, υπερασπίστηκε το θεσμό των Πανελλήνιων εξετάσεων, αναφέροντας πως εξετάζει γνώσεις και όχι οικονομική επιφάνεια ή γνωριμίες.

Άγγελος Συρίγος στο pagenews.gr: Με αρνητικό τεστ στα πανεπιστήμια οι ανεμβολίαστοι φοιτητές

Μιλώντας για τη λειτουργία των πανεπιστημίων από τη νέα σχολική χρονιά, δήλωσε πως δεν υπάρχει σκέψη να γίνει τηλεκπαίδευση φέτος, καθώς ήταν μία λύση ανάγκης.

Επίσης μιλώντας για το πως θα συμμετάσχουν οι ανεμβολίαστοι μαθητές και καθηγητές στα μαθήματα αυτό θα γίνεται με τεστ για τον κορωνοϊό και συνέχισε πως μένει να εξακριβωθεί τι τεστ θα είναι αυτό.

Η απόφαση, διευκρίνισε, θα ληφθεί με βάση το πως θα είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα και σε απόλυτη συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ. Παράλληλα, είπε πως οι ανεμβολίαστοι φοιτητές θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν εντός των ΑΕΙ που φοιτούν.