Πολιτική

Νίκος Πέππας στο pagenews.gr: Η Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμει όπου χρειαστεί για τον καύσωνα

Νίκος Πέππας στο pagenews.gr: Η Περιφέρεια Αττικής θα συνδράμει όπου χρειαστεί για τον καύσωνα
Νίκος Πέππας στο pagenews.gr: Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής μίλησε για τον επερχόμενο καύσωνα, αλλά και για έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή εντός της Περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής Νίκος Πέππας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, όπου αναφέρθηκε στις ενέργειες που πρόκειται να προχωρήσει η Περιφέρεια για τον καύσωνα, αλλά και για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα συγκλήθηκε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ενώ ανακοινώθηκαν και τα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους.

Νίκος Πέππας στο pagenews.gr: Η Περιφέρεια θα στείλει sms για τους διαθέσιμους κλιματιζόμενους χώρους

Μιλώντας για τον καύσωνα είπε πως θα σταλούν μηνύματα στα κινητά των πολιτών για το που υπάρχουν κλιματιζόμενοι χώροι και πρόσθεσε πως η Περιφέρεια θα συνδράμει με τα συνεργεία της όπου υπάρξει ανάγκη. Πρόσθεσε ακόμη πως οι δήμοι όλοι της χώρας θα κάνουν ότι είναι δυνατό και θα πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Όλες οι πληροφορίες, είπε, βρίσκονται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Ο κ. Πέππας δήλωσε πως όπως πέρυσι έτσι και φέτος θα υπάρξει προσαρμογή στις οδηγίες για τον καύσωνα, με βάση τις εγκυκλίους του υπουργείου Εσωτερικών.

Νίκος Πέππας στο pagenews.gr: Δυνατότητα μεταφοράς για όσους δεν μπορούν να μεταβούν στο εμβολιαστικό κέντρο

Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως έχει γίνει προσπάθεια να πειστεί ο κόσμος ώστε να εμβολιαστεί, ενώ και με τα προσωπικά παραδείγματα (ο ίδιος έχει νοσήσει και έχει εμβολιαστεί), προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες. Νίκος Πέππας στο pagenews.gr

Σε περιπτώσεις που υπάρχει μια δυσκολία μετάβασης σε εμβολιαστικό κέντρο όπως είπε υπάρχει δυνατότητα να κανονιστεί μεταφορά ατόμων που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν για τα προγραμματισμένα ραντεβού τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο της Περιφέρειας ώστε να μάθουν πως μπορούν να διευκολυνθούν.

Τι δήλωσε για τα έργα που γίνονται στην Αττική

Μιλώντας για τα έργα που γίνονται στην Περιφέρεια Αττικής, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη για την ανανέωση της θητείας του και έδωσε έμφαση στο μεγάλο πρόγραμμα 80 εκατομμυρίων ευρώ, ασφαλτοστρώσεων, συντηρήσεων και αντικαταστάσεων -όπου χρειάζεται- του ασφαλτοτάπητα στο οδικό της δίκτυο εντός του νομού. Τόνισε δε πως μετά από πολλά χρόνια η περιφέρεια θα έχει σύγχρονους ασφαλτοτάπητες σε όλο το δίκτυο ευθύνης της.

Όσον αφορά τα έργα του Φαληρικού, είπε πως η πρώτη φάση των έργων θα ολοκληρωθεί εντός του έτους και θα δημοπρατηθεί άμεσα η δεύτερη φάση, που θα διαρκέσει περίπου 24 μήνες. Παράλληλα τόνισε πως θα υπάρξουν αντιπλημμυρικά έργα για αρκετές περιοχές που εμφανίζουν πρόβλημα, ενώ ξεκαθάρισε πως τα κυκλοφοριακά προβλήματα δεν θα διαρκέσουν όσο οι εργασίες της πρώτης φάσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments