Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Μήνυμα του 112 – «Εκκενώστε Μαραθώνα και Καλέτζι»

Φωτιά στην Αττική: Μήνυμα του 112 – «Εκκενώστε Μαραθώνα και Καλέτζι»
Φωτιά στην Αττική: Τι γίνεται με το πύρινο μέτωπο προς Αφίδνες, Μαραθώνα, Καλέτζι.

Δραματική η κατάσταση με την φωτιά στην Αττική να είναι ανεξέλεγκτη και διαρκώς επεκτείνεται προς νέες περιοχές. Το μεσημέρι της Παρασκευής, εστάλη μήνυμα 112 έτσι ώστε όσοι βρίσκονται στη Λίμνη Μαραθώνα και στο Καλέτζι να εκκενώσουν προς Γραμματικό.

Αρχές καλούν τους πολίτες να κατευθυνθούν προς το Γραμματικό, καθώς η φωτιά που μαίνεται σε δασική έκταση γύρω από την περιοχή, πλησιάζει με απειλητικές διαθέσεις, την ώρα που οι άνεμοι ολοένα και δυναμώνουν. 

ΦΩΤΙΑ ΑΤΤΙΚΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται κοντά στη γέφυρα των Αφιδνών, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Φωτιά στην Αττική: Εξελίξεις

Ο Άγιος Στέφανος, όπως αναφέρουν από την Πυροσβεστική, δεν κινδυνεύει πλέον και ο κίνδυνος μεταφέρεται προς το Καπανδρίτι και τη Μαλακάσα. 

Εκτός ελέγχου είναι και το δεύτερο μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς στις Αφίδνες, όπου εδώ και λίγη ώρα καίγεται -εκτός των άλλων- και ένα εργοστάσιο με χρώματα και διαλυτικά στον παράδρομο της εθνικής οδού. Πάνω από 100 αυτοκίνητα κάηκαν σε μάντρα αυτοκινήτων που πήρε φωτιά.

Η φωτιά συνοδεύεται από απανωτές εκρήξεις, που εμποδίζουν τους πυροσβέστες να πλησιάσουν.

Επίσης, στις Αφίδνες, που έχουν εκκενωθεί από χθες, μαζί με το Κρυονέρι, τη Δροσοπηγή και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, έχουν καεί σπίτια και επιχειρήσεις, αλλά αυτήν την ώρα δεν μπορεί να γίνει αποτίμηση των ζημιών.

Φωτιά στην  Αττική: Καίγονται σπίτια στο Κρυονέρι

Κοντά στην οδό Μικράς Ασίας στο Κρυονέρι καίει ένα μέτωπο της πυρκαγιάς. Απειλούνται σπίτια και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν από αέρος για να προστατέψουν τα σπίτια αλλά και τα εργοστάσια που έχουν εύφλεκτα υλικά. Ο άνεμος είναι ισχυρός με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκτείνεται πολύ γρήγορα.

Τα διάσπαρτα μέτωπα καθιστούν την κατάσταση πολύ επικίνδυνη. Το μέτωπο είναι 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το κέντρο του Κρυονερίου.

Τιτάνια μάχη στο Κρυονέρι, τα πεύκα παραδίδονται στις φλόγες, καίγονται σπίτια… Κοντά στην οδό Μικράς Ασίας στο Κρυονέρι καίει ένα μέτωπο της πυρκαγιάς. Απειλούνται σπίτια και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρούν από αέρος για να προστατέψουν τα σπίτια αλλά και τα εργοστάσια που έχουν εύφλεκτα υλικά. Ο άνεμος είναι ισχυρός με αποτέλεσμα η πυρκαγιά να επεκτείνεται πολύ γρήγορα.

Τα διάσπαρτα μέτωπα καθιστούν την κατάσταση πολύ επικίνδυνη. Το μέτωπο είναι 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το κέντρο του Κρυονερίου. Η φωτιά εξελίσσεται βρίσκεται και από τις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού και σε λίγα λεπτά έφτασε μέχρι τα σπίτια. Η φλόγα έχει φτάσει στα 50 μέτρα.  FOTIA

Η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται είναι σοκαριστική. Τα σπίτια της περιοχής απειλούνται άμεσα. Η φωτιά κατεβαίνει το ρέμα. Οι εικόνες κόβουν την ανάσα. «Είχε μικροεστίες και χάζευαν όλοι πάνω στο γήπεδο», λέει με απόγνωση κάτοικος της περιοχής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments