Ελλάδα

Φωτιά στην Αττική: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σούνιο

Φωτιά στην Αττική: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Σούνιο
Φωτιά στην Αττική: Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λεγραινά κοντά στο Σούνιο, ενώ τα αίτια αποδίδονται σε εμπρησμό.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σούνιο χάρη στην άμεση κινητοποίηση. Πύρινα μέτωπα υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι φωτιές που έχουν ανησυχήσει την πολιτική προστασία βρίσκονται σε Αττική, Μεσσηνία, Ηλεία και Φωκίδα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ακριβώς απέναντι από τον Ναό του Ποσειδώνα. «Επιχειρούσαμε με ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να ανακόψουμε την πυρκαγιά ώστε οι φλόγες να μην περάσουν απέναντι από την ρεματιά, στον οικισμό του Σουνίου. Σε αυτήν την περίπτωση η πυρκαγιά τάχιστα θα επεκτεινόταν και στον Εθνικό Δρυμό, με ανυπολόγιστες ζημιές», αναφέρει ο ίδιος.

Τα αίτια της πυρκαγιάς

Αναφορικά με τα αίτια ο κ. Λουκάς επισημαίνει ότι εκδηλώθηκε σε «άκυρο» σημείο δίπλα στο ξενοδοχείο σε δομικά υλικά που «δεν δικαιολογούσαν ανάφλεξη». Ο ίδιος αποδίδει τα αίτια σε εμπρησμό και εφιστά την «προσοχή και την ετοιμότητα όλων κάτω μάλιστα από αυτές τις ακραίες συνθήκες».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική παραμένουν ακόμα οι δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία που είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αθηνών- Σουνίου.

Φωτιά τώρα: Για να δημιουργηθεί μια πυρκαγιά, πρέπει να συνυπάρχουν τρεις παράγοντες:

  • Φωτιά – Σπινθήρας
  • Καύσιμη ύλη
  • Οξυγόνο

Υπάρχουν πυρκαγιές από πρόθεση, από αμέλεια ή από φυσικά καιρικά φαινόμενα (κεραυνός). Ανάλογα με την καύσιμη ύλη, οι πυρκαγιές χωρίζονται σε αστικές και δασικές:

  • Στις αστικές πυρκαγιές, ανάλογα με το τι καίγεται, χρησιμοποιείται και το κατάλληλο μέσο κατάσβεσης.
  • Αν η πυρκαγιά είναι από υγρά καύσιμα, χρησιμοποιείται ειδικός πυροσβεστικός αφρός μαζί με νερό.
  • Για μικρής έκτασης πυρκαγιές, χρησιμοποιείται αφρός ξηράς κόνεως για την γρήγορη κατάσβεση, ενώ για πυρκαγιά σε ηλεκτρικές συσκευές μπορεί να χρησιμοποιηθεί πυροσβεστήρας διοξειδίου του άνθρακα.
  • Γενικά το βασικό μέσο κατάσβεσης είναι το νερό.
  • Στις δασικές πυρκαγιές, το βασικό μέσο κατάσβεσης είναι το νερό.
Φωτιά τώρα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments