Οικονομία

Φωτιά στην Ελλάδα: Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι πυρόπληκτοι

Φωτιά στην Ελλάδα: Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι πυρόπληκτοι
Φωτιά στην Ελλάδα: Σε δέκα άξονες βασίζονται τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση μαζί με τα αρμόδια υπουργεία αναφορικά με τη στήριξη των πληγέντων εξαιτίας της φωτιάς ανάμεσά τους και η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Σε δέκα άξονες βασίζονται τα νέα μέτρα που αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση μαζί με τα αρμόδια υπουργεία αναφορικά με τη στήριξη των πληγέντων εξαιτίας της φωτιάς ανάμεσά τους και η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ.

Απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ

Τα κτίσματα μετά του αναλογούντος σε αυτά οικοπέδου, τα οποία βρίσκονται σε περιοχές που θα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της πυρκαγιάς και έχουν αποδεδειγμένα ολοσχερώς καταστραφεί ή υποστεί λειτουργικές ζημιές που τα καθιστούν μη κατοικήσιμα, δύναται να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ του έτους εντός του οποίου επήλθε η καταστροφή, με την προϋπόθεση ότι κατά τον χρόνο αυτόν η κυριότητα ή το εμπράγματο δικαίωμα στο ακίνητο ανήκει στον υπόχρεο σε φόρο του έτους αυτού.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Υπουργείο Οικονομικών συνεργάζεται στενά με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τη διευκόλυνση και επιτάχυνση της σχετικής διαδικασίας.

Τι είχε δηλώσει ο Σκυλακάκης

«Τώρα είναι η κούρσα για να δούμε ποιοι ακριβώς είναι για να μην τους έρθει καν εκκαθαριστικό», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να υπάρχουν φοροελαφρύνσεις «Παρά τις δυσκολίες τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα στον τουρισμό από ότι είχαμε προγραμματίσει και αν καταφέρουμε να κρατηθούμε θα έχουμε έναν υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και αυτό θα μας δώσει δημοσιονομικό χώρο, για τα επόμενα χρόνια και θα ξαναδούμε όλα τα νούμερα και από τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη θα μπορούμε να σας πούμε τι μπορούμε να κάνουμε από το 2022 και μετά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments