Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ενημερώσει τη Βουλή στις 25 Αυγούστου για τις φωτιές

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ενημερώσει τη Βουλή στις 25 Αυγούστου για τις φωτιές
Κυριάκος Μητσοτάκης: Κατέθεσε αίτημα βάσει του άρθρου 142 Α του Κανονισμού της Βουλής.

Στις 25 Αυγούστου θα ενημερώσει την ελληνική Βουλή για τις καταστροφικές φωτιές ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει το Σώμα του Kοινοβουλίου για το ζήτημα της διαχείρισης των καταστροφικών πυρκαγιών, μετά από αίτημα που κατέθεσε βάσει του άρθρου 142 Α του Κανονισμού της Βουλής.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη τύπου για τις πυρκαγιές

Η κλιματική κρίση είναι εδώ και μας δείχνει ότι όλα πρέπει να αλλάξουν. Από τον προσανατολισμό της Οικονομίας, μέχρι την ενεργειακή πολιτική. Και από τη λειτουργία του κράτους μέχρι και την συμπεριφορά των πολιτών. Τα δεδομένα απαιτούν τολμηρές λύσεις για τις οποίες είμαι έτοιμος, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, σχετικά με εξελίξεις στο θέμα των πυρκαγιών των τελευταίων ημερών.

«Πρωταρχικός μας στόχος στις φυσικές καταστροφές ήταν, είναι και θα είναι η προστασία της ζωής. Ανθρώπων και ζώων» συνέχισε ο πρωθυπουργός που σημείωσε ότι «πετύχαμε να προστατέψουμε χιλιάδες ανθρώπους, χάσαμε όμως δάση και περιουσίες». Είναι σημαντικό ότι δεν θρηνήσαμε θύματα στη μεγαλύτερη επέλαση φωτιάς που είχαμε εδώ και χρόνια, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξηγώντας ότι είχαμε σχεδόν 100 ταυτόχρονες πυρκαγιές κάθε ημέρα, αλλά και ότι η πρακτική των οργανωμένων εκκενώσεων απέδωσε. Παράλληλα ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στις μάχες της πυρόσβεσης λέγοντας «χάρη στην αυτοθυσία όλων των μαχητών μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι και τους ευχαριστώ για αυτό». Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός στάθηκε και στην συμβολή των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας. «Ευχαριστώ τα ΜΜΕ και ειδικά τους ρεπόρτερ που βρέθηκαν στο πεδίο για την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων. Βοήθησαν την κοινή γνώμη και εμάς να αντιληφθούμε τι συμβαίνει. Βρίσκομαστε στην 10η ημέρα μιας πρωτοφανούς επίθεσης της φύσης που τροφοδότησε ένας πρωτοφανής καύσωνας και μία πολύμηνη ξηρασία. Κατόπιν της βοήθειας, όλων που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, μπορούμε σήμερα να είμαστε πιο αισιόδοξοι» είπε και συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments