Πολιτική

Μητσοτάκης: Σήμερα η συνέντευξη τύπου για τις φωτιές

Μητσοτάκης: Σήμερα η συνέντευξη τύπου για τις φωτιές
Μητσοτάκης: Θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σήμερα Πέμπτη 12 Αυγούστου, στις 12:00, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των πυρκαγιών. Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Υπενθυμίζεται πως συνέντευξη τύπου παραχώρησε και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Μητσοτάκης: Τι είχε τονίσει στο διάγγελμα προς τους πολίτες

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 9 Αυγούστου, είχε απευθύνει διάγγελμα προς τους πολίτες, εν μέσω της μάχης με τις φλόγες σε Εύβοια και Πελοπόννησο, και είχε ζητήσει συγγνώμη «για τις όποιες αδυναμίες υπήρξαν». Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι ευθύνες θα αποδοθούν όποτε πρέπει και σε όποιον πρέπει».

Στο Μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι «η ειλικρινής συγνώμη» του πρωθυπουργού σε συνδυασμό με τις ταχύτατες διαδικασίες και τις γενναιόδωρες – στα πλαίσια του εφικτού- οικονομικές αποζημιώσεις αλλά και επιχορηγήσεις για αναζωογόνηση του πράσινου, δίνει ανάσα στην κυβέρνηση και ικανοποιεί το κοινό αίσθημα.

Μητσοτάκης

Σύμφωνα με στελέχη που είναι κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση να βρεθεί ενώπιον των δημοσιογράφων για να τοποθετηθεί όσο πιο σύντομα γίνεται σε όλα ζητήματα που θέτουν οι πολίτες, πυρόπληκτοι και μη, αλλά και στην κριτική της αντιπολίτευσης, για να βάλει φρένο στις συζητήσεις για τον τρόπο διαχείρισης της εθνικής τραγωδίας από το επιτελικό κράτος.

Μητσοτάκης: Ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων

Ο πρωθυπουργός στις 10/8 ανακοίνωσε τα μέτα στήριξης τνω πυρόπληκτων στο υπουργικό συμβούλιο και επεσήμανε πως τα μέτρα που θα εγκριθούν σήμερα κινούνται σε τρεις άξονες:

  • Αμεσες αποζημιώσεις για κάθε πυρόπληκτο και αναστολή υποχρεώσεων
  • Έργο αποκατάστασης
  • Μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός της παραγωγικής ανασυγκρότησης ιδιαίτερα για τη Βόρεια Εύβοια
Μητσοτάκης

Αναλυτικά αναφέρθηκε στα μέτρα που αποφασίζονται προσδιορίζοντάς τα ως εξής:

  • Στεγαστική συνδρομή έως 150.000 ευρώ άμεση προκαταβολή 20.000, 12.000 ή 5.000 ευρώ ανάλογα με τον βαθμό των ζημιών από τις 20 Αυγούστου με μία αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr
  • Αποζημίωση με το 70% των απωλειών, το 20% θα δίνεται ως προκαταβολή
  • Απαλλαγή από ΕΝΦΙΑ αναστολή ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων
  • Ενίσχυση ενοικίου
  • Επίσης ενίσχυση 4.000 ευρώ για τους αγρότες που έχουν πληγεί οι καλλιέργειές τους
  • Ειδικά για τις σκληρά πληγείσες περιοχές της Β. Εύβοιας τα μέτρα θα ισχύσουν για όλους τους κατοίκους ανεξάρτητα από το αν υπέστησαν ζημιές, στις πληγείσες περιοχές.

Τα μέτρα στη συνέχεια εξειδικεύτηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments