Οικονομία

Financial Times: Η Ελλάδα νικήτρια στην ανάκαμψη του τουρισμού

Financial Times: Η Ελλάδα νικήτρια στην ανάκαμψη του τουρισμού
Financial Times: Νικήτρια αναδεικνύεται η Ελλάδα στον αγώνα για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη σύμφωνα με δημοσίευμα των Finacial Times, παρά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Νικήτρια αναδεικνύεται η Ελλάδα στον αγώνα για την ανάκαμψη του τουρισμού στην Ευρώπη σύμφωνα με δημοσίευμα των Finacial Times, παρά τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τους Financial Times αν και οι θέσεις στις πτήσεις που έχουν προγραμματιστεί τον Αύγουστο στην Ευρώπη είναι μειωμένες κατά 31% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2019 , η αυγουστιάτικη κίνηση έχει ξεπεράσει τα προ Covid δεδομένα, και αυξημένη κατά 2%.

Τι ισχύει για άλλες χώρες της Ευρώπης

Άλλες θέσεις για πτήσεις προς την Ισπανία, έναν από τους σημαντικότερους άλλους μεσογειακούς προορισμούς, είναι μειωμένες κατά 25%.Κύριοι παράγοντες για την ανάκαμψη των τουριστικών ροών προς την Ελλάδα, είναι το μεγάλο ενδιαφέρον από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ελβετία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της OAG η προγραμματισμένη χωρητικότητα των πτήσεων από αυτές τις τρεις αγορές είναι αυξημένη κατά 25, 31 και 26% αντίστοιχα σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2019, παρά το παρά το γεγονός ότι το 2019 ήταν χρονιά-ρεκόρ όσον αφορά τις αφίξεις στη χώρα μας.

Ποια τα μέτρα που ισχύουν για τον τουρισμό στην Ελλάδα

Όπως ενημέρωσε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, η Επιτροπή αποφάσισε τα εξής, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου:

  • Υποχρέωση για διενέργεια τεστ για την είσοδο στη χώρα σε άτομα από 6 ετών και άνω.
  • Καραντίνα 10 μέρες (από 14) σε όσους βρεθούν θετικοί.
  • Επιτρέπονται οι ξεναγήσεις ομάδων 20 ατόμων (από 15) σε ανοιχτούς εξωτερικούς χώρους.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments