Ελλάδα

Υπουργείο Πολιτισμού: Υπεγράφησαν έξι προγραμματικές συμβάσεις για έργα στην Πελοπόννησο

Υπουργείο Πολιτισμού: Υπεγράφησαν έξι προγραμματικές συμβάσεις για έργα στην Πελοπόννησο
Υπουργείο Πολιτισμού: Μια σειρά προγραμματικών συμβάσεων για έργα πολιτισμού στην Πελοπόννησο υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Μια σειρά προγραμματικών συμβάσεων για έργα πολιτισμού στην Πελοπόννησο υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Τι περιλαμβάνουν οι προγραμματικές συμβάσεις

  • Στη χρηματοδότηση του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας και του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας με ποσό 1.890.000 ευρώ για τρία χρόνια. Η Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις».
  • Στην εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση και ανάδειξη του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου και του παρακείμενου ενετικού κτηρίου και λήψη άμεσων μέτρων προστασίας του Μητροπολιτικού Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 270.000 ευρώ. Η Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου.
  • Στη συντήρηση και αποκατάσταση του Ιερού Ναού Παναγίας Κρίσσας Φοινικίου, του Δήμου Μονεμβασίας, προϋπολογισμού 180.000 ευρώ. Η Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.
  • Στην αποκατάσταση προσκτίσματος (κελλιού), καθώς και άλλες εργασίες στην Ιεράς Μονής Ζωδόχου Πηγής Ροϊτσας, στον δήμο Ανατολικής Μάνης, προϋπολογισμού 120.000 ευρώ. Η Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη μεταξύ του ΥΠΠΟΑ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης.
  • Στην ανασκαφική έρευνα ρωμαϊκής έπαυλης στην Κατουνίστρα Λουτρακίου, Κορινθίας για το έτος 2021, προϋπολογισμού 30.000 ευρώ. Η Προγραμματική Σύμβαση υπεγράφη μεταξύ ΥΠΠΟΑ και Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  • Στην τροποποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης για τη μελέτη του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης, η οποία υπεγράφη μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments