Ελλάδα

Νέα μέτρα: Μίνι lockdown και στο Ρέθυμνο

Νέα μέτρα: Μίνι lockdown και στο Ρέθυμνο
Νέα μέτρα: Παράταση σε Ηράκλειο και Χανιά.

Την επιβολή περιοριστικών μέτρων στο Ρέθυμνο εισηγήθηκε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού μετά την έξαρση κρουσμάτων της Covid-19 που έχει οδηγήσει σε οριακή κατάσταση τα νοσοκομεία του νησιού. Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 4.206 κρούσματα κορωνοϊού.

Νέα μέτρα: Όσα τίθενται σε ισχύ

Από σήμερα, Τετάρτη 18 Αυγούστου, στις 06:00 το πρωί ισχύουν:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι την Τετάρτη 25 Αυγούστου και θα αξιολογηθούν εκ νέου από την Επιτροπή την επόμενη εβδομάδα.

Δείτε το ΦΕΚ

Νέα μέτρα

Νέα μέτρα: Παράταση σε Χανιά και Ηράκλειο

Την ίδια ώρα, με βάση άλλο ΦΕΚ παρατείνεται το μίνι lockdown σε Χανιά και Ηράκλειο μέχρι τις 25 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται πως στις περιοχές της Κρήτης που βρίσκονται σε μίνι lockdown ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 το βράδυ έως τις 06:00 το πρωί.
  • Απαγόρευση μουσικής για όλο το 24ωρο.
Νέα μέτρα

Ειδικότερα, από 01:00 έως 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών μόνο για τους ακόλουθους λόγους: α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Την ίδια ώρα, στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Από την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Νίκος Τζανάκης: Η Κρήτη μπορεί να νοσηλεύει ακόμα και 30-40 ακόμα ασθενείς με κορωνοϊό σε ΜΕΘ

Ο Καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε πως παρόλο που πάρθηκαν μέτρα στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις του νησιού – Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο συγκεκριμένα, η Κρήτη έχει δαπανήσει το 60% της ισχύος του υγειονομικού συστήματος που μπορεί να αναπτύξει και τόνισε ότι σε περίπτωση που αποφασιστεί να γίνει χρήση πλήρους ισχύος του συστήματος, η Κρήτη μπορεί να διπλασιάσει τις κλίνες Covid.

«Επομένως, η Κρήτη μπορεί να νοσηλεύει ακόμα και 30-40 ακόμα ασθενείς με κοροναϊό σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας αυτή τη στιγμή, πέρα από τους 27 που έχει αυτή τη στιγμή διασωληνωμένους» πρόσθεσε, ενώ έκανε λόγο για μια δραματική έκκληση, «υπό την έννοια ότι εάν σπαταλήσουμε όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ για κοροναϊό, δεν θα έχουμε για άλλα νοσήματα, πχ για τροχαία, αλλά αυτό απέχει πολύ από το να λέμε ότι η Κρήτη δε μπορεί να φροντίσει τους ασθενείς, ό,τι κι αν συμβεί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments