Πολιτική

Κοντοζαμάνης για υγειονομικούς: Ο νόμος θα εφαρμοστεί

Κοντοζαμάνης για υγειονομικούς: Ο νόμος θα εφαρμοστεί
Κοντοζαμάνης για υγειονομικούς: Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης ο αναπληρωτής υπουργός υγείας μίλησε για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης μίλησε σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Στην ενημέρωση, ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι η μετάλλαξη Δέλτα κυριαρχεί κατά 86% στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, την ανάγκη να εμβολιαστούν όλοι οι υγειονομικοί κατά του κοροναϊού εξέφρασε για ακόμη μια φορά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί χωρίς να υπάρχουν μισόλογα και αστερίσκοι.

Τι ανέφερε ο υπουργός για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι το μικρό ποσοστό των υγειονομικών που δεν έχει εμβολιαστεί θα το πράξει μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας. Για όσους δεν εμβολιαστούν θέλω να είμαι σαφής και κατηγορηματικός ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί. Η Βουλή έχει νομοθετήσει σχετικά, είναι αυτονόητη η υποχρέωση της πολιτείας να εφαρμόσει τον νομό. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να προστατέψει τα μέλη της και ειδικά τα πιο ευάλωτα. Η κατάσταση δεν επιτρέπει μισόλογα και αστερίσκους».

Ο κ. Κοντοζαμάνης επανέλαβε ότι πρόκειται για μία ρύθμιση η οποία είναι εθνικά απαραίτητη για την δημόσια υγεία, κοινωνικά ευαίσθητη γιατί προτρέπει τους λίγους για να μην βλάψουν την συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας. Επιπλέον πρόκειται για μία μελετημένη ρύθμιση διότι προτάσσει τις κατηγορίες των εργαζομένων που έχουν άμεση σύνδεση με ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Δρομολογούνται αλλαγές στις κλινικές

Απαντώντας στη Βουλή για τις αλλαγές που δρομολογούνται στη λειτουργία των ορθοπεδικών κλινικών του Ασκληπιείου Βούλας, έπειτα από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Μουζάλα, ο κ. Κοντοζαμάνης επισήμανε την ανάγκη εξορθολογισμού της λειτουργίας των ορθοπεδικών κλινικών του νοσοκομείου.

Όπως είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, σήμερα στο Ασκληπιείο λειτουργούν συνολικά έξι ορθοπεδικές κλινικές (τμήματα), οι οποίες στελεχώνονται από δύο έως τρεις ιατρούς κλάδου ΕΣΥ ειδικότητας Ορθοπεδικής, εννέα επικουρικούς ιατρούς και 21 ειδικευόμενους ιατρούς. Η δύναμη των ανεπτυγμένων κλινών ανέρχεται σε 111, με μέση πληρότητα που δεν ξεπερνά το 50%.

«Αν αυτό δεν είναι κατασπατάληση δυνάμεων και ανθρώπινων πόρων τότε αναρωτιέμαι τι είναι», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός, τονίζοντας πως «ούτε το ΕΣΥ δεν μπορεί άλλο να αντέξει τον συγκεκριμένο κατακερματισμό δυνάμεων, ούτε βεβαίως και οι πολίτες που απαιτούν την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών υγείας από ένα σύγχρονο δημόσιο σύστημα υγείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments