Πολιτική

Σπανός: Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά

Σπανός: Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά
Σπανός: Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έδωσε τη δική του απάντηση για όσα ακούστηκαν.

Ο Περιφερειάρχης Στεράς Ελλάδας Φάνης Σπανός, απάντησε στον εκπρόσωπο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νάσο Ηλιόπουλο, ξεκαθαρίζοντας ότι ουδέποτε ισχυρίστηκε ότι υπήρχε εντολή να μη σβήσει η φωτιά στην Εύβοια. Με δήλωσή του ξεκαθαρίζει ότι ουδέποτε άφησε αιχμές για την κυβέρνηση και την πυροσβεστική και έκανε λόγο για διαστρέβλωση όσων είπε.

Για το εν λόγω θέμα τοποθετήθηκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ζαχαριάδης, ενώ απαντήσεις ήρθαν τόσο από το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, όσο και από τον κυβερνητικός εκπρόσωπο.

Σπανός: Τι ανέφερε σε δήλωσή του

«Προς τον κύριο Ηλιόπουλο και κάθε αποδέκτη. Επειδή ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε σε τοποθέτησή μου στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, του παραθέτω λοιπόν αυτά που είπα στο συμβούλιο και θα παρακαλούσα να μην επιχειρείται η διαστρέβλωσή τους: Ουδέποτε ισχυρίστηκα ότι δεν ήθελαν να σβήσουν τη φωτιά ή ότι συνειδητά την άφηναν να επεκταθεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν εξωφρενικό για οποιαδήποτε κυβέρνηση και για οποιαδήποτε διοίκηση της πυροσβεστικής.

Σπανός

Άκουσα και επικαλέστηκα μαρτυρίες κατοίκων για πυροσβεστικά που είχαν υπηρεσιακή εντολή να μην επεμβαίνουν σε συγκεκριμένα μέτωπα για λόγους ασφαλείας των πυροσβεστών. Άλλο πράγμα οι ελλείψεις και τα λάθη που επισημάναμε και άλλο πράγμα οι θεωρίες συνωμοσίας που φυτρώνουν με το παραμικρό και μας κάνουν μόνο κακό. Επειδή έχω μάθει να μιλάω μόνο τη γλώσσα της αλήθειας και αυτή χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Παρακαλώ, αφήστε μας έξω από τα πολιτικά παίγνια, να δουλέψουμε για να ξαναστήσουμε τον τόπο μας.»

Σπανός: Τι ανέφερε για τις δηλώσεις του η ΝΔ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Για απόκρυψη των δηλώσεων του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος Κώστα Ζαχαριάδη.

«Ο κ. Ζαχαριάδης σε πρωινή εκπομπή σκοπίμως απέκρυψε τη παρακάτω δήλωση Σπανού, προκειμένου να στρώσει το χαλί στον κ. Τσίπρα για να συνεχίσει και σήμερα την αναζήτηση ψήφων πάνω στις στάχτες», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του κόμματος, Νίκος Ρωμανός. Σημείωνεται ότι ο κ.Σπανός σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι «καμία πυροσβεστική και καμία πολιτική ηγεσία δεν έχει τη βούληση να επεκτείνεται οποιαδήποτε πυρκαγιά».

«Ο κ. Σπανός έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια απέναντι στις θεωρίες συνωμοσίας που υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Σκοπίμως η τοποθέτηση του αποκρύπτεται», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου, δίνοντας απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μας αιφνιδιάζει αφού κάθε φορά που οι θέσεις του δεν απηχούν στην πραγματικότητα, κατασκευάζει μια πραγματικότητα στα μέτρα του», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments