Διεθνή

Μπάιντεν: Ελπιδοφόρο το πρόγραμμα αναμνηστικής δόσης

Μπάιντεν: Ελπιδοφόρο το πρόγραμμα αναμνηστικής δόσης
Μπάιντεν: Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής χαρακτήρισε ελπιδοφόρο το πρόγραμμα της αναμνηστικής δόσης.

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε ως ελπιδοφόρο το πρόγραμμα της αναμνηστικής τρίτης δόσης. Την ίδια ώρα ο FDA έδωσε οριστική έγκριση στο εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού, ενώ το συγκεκριμένο εμβόλιο θα δίνεται στην τρίτη δόση.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι το πρόγραμμα χορήγησης αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου Covid-19 είναι ελπιδοφόρο και ότι οι ομοσπονδιακές υγειονομικές αρχές συζητούν το χρονοδιάγραμμα για το πώς θα υλοποιηθεί το σχέδιο. Αφγανιστάν

Τι ισχύει για την τρίτη δόση στις ΗΠΑ

Η εφημερίδα Wall Street Journal έγραψε την Τετάρτη ότι οι υγειονομικές ρυθμιστικές αρχές θα εγκρίνουν τη χορήγηση μιας τρίτης, ενισχυτικής δόσης του εμβολίου για τους ενήλικους. Η τρίτη δόση θα χορηγείται έξι μήνες μετά την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού, αντί για οκτώ όπως σχεδιαζόταν μέχρι πρόσφατα.

Νωρίτερα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι τα μισά παιδιά ηλικίας 12-17 ετών έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου. Σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα καταγράφεται ο ταχύτερος ρυθμός αύξησης των εμβολιασμών, σύμφωνα με τον συντονιστή του Λευκού Οίκου για την πανδημία, τον Τζεφ Ζίεντς.

Το εμβόλιο είναι 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης

Η πλήρης άδεια από τον FDA έρχεται σε μια περίοδο όπου η πανδημία επανακάμπτει στις ΗΠΑ μετά και την ευρεία διάδοση της εύκολα μεταδιδόμενης μετάλλαξης Δέλτα, ανατρέποντας πολλές από τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Η διακυβέρνηση Μπάιντεν ευελπιστεί ότι η εξέλιξη θα πείσει αρκετούς από τους περίπου 85 εκατομμύρια ανεμβολίαστους Αμερικανούς να λάβουν το σκεύασμα.

Η Pfizer ανακοίνωσε ότι παρουσίασε στον FDA στοιχεία από 44.000 μετέχοντες στις κλινικές δοκιμές που έγιναν σε ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τουρκία, Νότια Αφρική και Νότια Αμερική. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το εμβόλιο είναι 91% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης – ένα ποσοστό ελαφρώς χαμηλότερο από τον περασμένο Δεκέμβρη, οπότε και δόθηκε η άδεια έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με τη φαρμακοβιομηχανία, η μείωση του ποσοστού κατά τέσσερις μονάδες οδείλεται στο γεγονός ότι οι ερευνητές είχαν περισσότερο χρόνο να εντοπίσουν ασθενείς που μολύνθηκαν. Πρόσφατη δημοσκόπηση της Kaiser Family Foundation έδειξε ότι οι τρεις στους 10 ανεμβολίαστους υποστήριξαν ότι είναι πιθανόν να εμβολιαστούν με εμβόλιο που έχει πάρει πλήρη άδεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments