Διεθνή

Ζακ Ρογκ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ

Ζακ Ρογκ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της ΔΟΕ
Ζακ Ρογκ: Την τελευταία του πνοή άφησε ο ο πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες.

Βαρύ το πένθος στον παγκόσμιο αθλητισμό, ύστερα από την δημοσιοποίηση της είδησης πως ο άλλοτε πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter, χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

«Η ΔΟΕ ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη ότι ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής, Ζα Ρογκ πέθανε σε ηλικία 79 ετών», ανέφερε χαρακτηριστικά στο twitter η διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο Ρογκ ήταν ο άνθρωπος στο τιμόνι της ΔΟΕ κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Ο Βέλγος ήταν ορθοπεδικός χειρούργος με πτυχίο ιατρικής. Σε νεαρή ηλικία υπήρξε αθλητής ράγκμπι και εκπροσώπησε τη χώρα του στην εθνική ομάδα, ενώ ήταν και 16 φορές πρωταθλητής Βελγίου και παγκόσμιος πρωταθλητής ιστιοπλοΐας. Επίσης, αγωνίστηκε στην ιστιοπλοΐα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1968, το 1972 και το 1976. Ζακ Ρογκ

Ήταν πρόεδρος της Βελγικής Ολυμπιακής Επιτροπής την περίοδο 1989-1992. Στις 16 Ιουλίου 2001 έγινε ο 8ος πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Επανεξελέγη για άλλα 4 χρόνια με 88 ψήφους υπέρ επί 92 ψηφισάντων, στις 9 Οκτωβρίου 2009. Στις 10 Σεπτεμβρίου 2013 τον διαδέχθηκε στην προεδρία της ΔΟΕ ο Γερμανός Τόμας Μπαχ.

Τα τελευταία χρόνια, πάντως και μετά την αποχώρησή του από την προεδρία το 2013, αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και είχε εμφανιστεί εμφανώς καταβεβλημένος, όσες φορές παρακολουθούσε από κοντά τις μετέπειτα διοργανώσεις.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments