Αθλητισμός

Άιβερσον: Ο Τζόρνταν θα είχε 40 πόντους μέσο όρο στο σημερινό ΝΒΑ

Άιβερσον: Ο Τζόρνταν θα είχε 40 πόντους μέσο όρο στο σημερινό ΝΒΑ
Άιβερσον: Ο πρώην σούπερ σταρ είναι πεπεισμένος πως αν ο Μάικλ Τζόρνταν αγωνιζόταν στο σημερινό ΝΒΑ, θα είχε εύκολα 40 πόντους μέσο όρο.

Ο θρύλος των Φιλαδέλφεια 76ερς Άλεν Άιβερσον τόνισε σε δηλώσεις του πως αν ο Μάικλ Τζόρνταν αγωνιζόταν στο σημερινό ΝΒΑ τότε θα είχε εύκολα 40 πόντους μέσο όρο.

Επίσης, σημείωσε πως δεν έχει δει καλύτερους παίκτες από τους Τζόρνταν, Κόμπι και ΛεΜπρόν.

Ο πρώην σούπερ σταρ δεν έκρυψε ποτέ πως ο Τζόρνταν αποτέλεσε μία ισχυρή έμπνευση για τον ίδιο σε όλη την διάρκεια της καριέρας του, με τον «Answer» να μιλά με τα καλύτερα λόγια για τον «Air».

Άιβερσον

Οι δηλώσεις του Άλεν Άιβερσον:

«Ποιος ήταν υψηλότερος μέσος όρος πόντων που είχε; 37; Ωραία. Οπότε τώρα θα είχε 40, εύκολα. Πολύ εύκολα θα είχε 40 ο «Black Jesus». Όταν μιλάω για εκείνον είναι διαφορετικό. Πολλές φορές είναι κακό γιατί τον αγαπώ πάρα πολύ. Δεν θα υπήρχε ο Άλεν Άιβερσον ως μπασκετμπολίστας εάν δεν υπήρχε εκείνος.

Δεν βάζω το ΛεΜπρόν στη συζήτηση γιατί τον αγαπώ και σαν προσωπικότητα και σαν παίκτη. Με τον Μάικλ Τζόρνταν δεν έχω την προσωπική σχέση που έχω με τον ΛεΜπρόν.

Δεν έχω δει ποτέ καλύτερους παίκτες από τον ΛεΜπρόν, τον Μάικ και τον Κόμπι. Δεν έχω δει καλύτερο παίκτη από εκείνους». Άιβερσον

Άιβερσον: Λίγα λόγια για τον ίδιο

Ο Άλεν Έζαιλ Άιβερσον (αγγλικά: Allen Ezail Iverson, γεννήθηκε 7 Ιουνίου 1975) είναι Αμερικανός πρώην καλαθοσφαιριστής. Αγωνίστηκε για δεκατέσσερις σεζόν στο NBA στις θέσεις πόιντ γκαρντ και σούτινγκ γκαρντ. Έλαβε μέρος σε συνολικά έντεκα All-Star Game του NBA, ενώ σε δύο από αυτά κέρδισε τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη (2001, 2005). Επιπλέον ανακηρύχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του NBA για τη σεζόν 2000-01. Το 2016 εισήχθη στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame.

Γεννήθηκε στο Χάμπτον της Βιρτζίνια. Ήταν πρώτη επιλογή στο ντραφτ του 1996 για τους Φιλαδέλφεια 76ers. Ο Άιβερσον έγινε ένας από τους πιο εύστοχους σκόρερ στην ιστορία του ΝΒΑ, παρά το μικρό του (1,83 μ.) ανάστημα. Ο μέσος όρος σκοραρίσματος στην καριέρα του, 26,6 πόντοι ανά παιχνίδι είναι ο 7ος καλύτερος όλων των εποχών. Ο Άιβερσον επίσης αναδείχθηκε ως ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP) τη σεζόν 2000-01 και οδήγησε τους 76ερς στους τελικούς. Το 2006 πήγε στους Ντένβερ Νάγκετς ως ανταλλαγή. Το 2008 πήγε στους Ντιτρόιτ Πίστονς. Το Σεπτέμβριο του 2009 μετακόμισε στους Μέμφις Γκρίζλις. Μετά από δύο μήνες πήγε στους Σίξερς πάλι, ενώ το 2010 αγωνίστηκε στην τουρκική Μπεσίκτας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments