Τεχνολογία

Έρευνα: Τόση RAM χρειάζεται το κινητό σας

Έρευνα: Τόση RAM χρειάζεται το κινητό σας
Έρευνα: Όλοι μας πάντα θα θέλαμε λίγη παραπάνω εσωτερική μνήμη RAM από όση πραγματικά έχει το κινητό μας. Πόση άραγε μνήμη RAM είναι αρκετή;

Μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το Android Authority αποκάλυψε πόση ακριβώς εσωτερική μνήμη RAM δείχνει να είναι αρκετή για τους περισσότερους κατόχους smartphone.

Από ότι φαίνεται στην εν λόγω έρευνα, ενώ πάντα οι χρήστες θα επιθυμούν περισσότερη RAM στα κινητά τους, υπάρχει ένα ορισμένο ελάχιστο όριο που τους κάνει να αισθάνονται ικανοποιημένοι.

Έρευνα

Τα smartphones σήμερα, ειδικά οι ναυαρχίδες, προσφέρουν αρκετή μνήμη RAM σε συνδυασμό με chipsets υψηλής απόδοσης. Όχι πολύ καιρό πριν, διαθέσιμη μνήμη RAM μεγέθους 1-2 GB θεωρούνταν επαρκής ακόμη και για ένα ακριβό μοντέλο, όμως πλέον ακόμα και 6 GB (διαθέσιμης μνήμης) θεωρούνται από πολλούς ένα εξαιρετικά συνηθισμένο νούμερο και ορισμένοι απαιτούν τουλάχιστον 8 GB. Έρευνα

Το θέμα αποδείχθηκε εξαιρετικά δημοφιλές, με σχεδόν 40.000 χρήστες να λαμβάνουν μέρος στην έρευνα του AndroidAuthority.

Οι πιο δημοφιλείς ήταν δύο επιλογές:

  • Η πλειοψηφία (32%) θεώρησε ότι τα 8 GB είναι επαρκή προς το παρόν.
  • Ένας σημαντικός αριθμός (25,9%) θεώρησε ότι 6 GB θα ήταν αρκετά.
  • Το 15% των χρηστών είναι έτοιμοι να ικανοποιηθούν με 4 GB.
  • Σχεδόν το 20% απαιτούν 12 GB ή περισσότερα.
Έρευνα

Συνολικά, τα αποτελέσματα δεν εκπλήσσουν. Τα 8 GB μνήμης RAM είναι πλέον κοινή επιλογή ακόμη και σε smartphone μεσαίας κατηγορίας και οι περισσότερες ναυαρχίδες με Snapdragon 888 SoC, χρησιμοποιούν τουλάχιστον 8 GB ακόμη και στη βασική τους έκδοση. Με αυτά σαν δεδομένα λοιπόν, δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτή ήταν η πιο δημοφιλής απάντηση.

Στα σχόλια της έρευνας, οι χρήστες σημείωσαν επίσης ότι «κάθε εταιρεία που λανσάρει μια συσκευή Android με λιγότερη από 4GB μνήμης θα αποτύχει», «κινητό με 4GB RAM μπορεί να… λειτουργήσει, αλλά τα 6 δεν θα βλάψουν». Πολλοί σημειώνουν ότι 4-6 GB είναι αρκετά, και όσοι χρησιμοποιούν ήδη κινητά με περισσότερη RAM συχνά αναφέρουν ότι την χρησιμοποιούν εξαιρετικά σπάνια στο έπακρον και είναι πολύ έκπληκτοι για το πόσες και ποιες εφαρμογές πρέπει να ξεκινήσουν ταυτόχρονα για να χρησιμοποιηθούν έως 12-18 GB.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments