Ελλάδα

Μετάλλαξη Δέλτα: Χτυπάει και τους νέους – διασωληνωμένα και παιδιά

Μετάλλαξη Δέλτα: Χτυπάει και τους νέους – διασωληνωμένα και παιδιά
Μετάλλαξη Δέλτα: Η καθηγήτρια Θεραπευτικής - Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ επισημαίνει πως οι νεαρότερες ηλικίες δεν είναι άτρωτες στον ιό όπως νομίζαμε.

Στα συμπτώματα που μπορεί να επιμένουν και μετά τη νόσηση από την μετάλλαξη Δέλτα, αλλά και για το πόσο βαριά μπορεί να προσβληθεί ένα παιδί, μίλησε η καθηγήτρια Θεραπευτικής-Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου το πρωί της Τετάρτης. Μετάλλαξη Δέλτα

Σημείωσε δε ότι το «θετικό» είναι πως το 90% των διασωληνωμένων αυτή τη στιγμή είναι ανεμβολίαστοι και μόνο το 10% εμβολιασμένοι.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των ανηλίκων, η καθηγήτρια Θεραπευτικής-Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ υπογράμμισε ότι δεν είναι θέμα μόνο διασποράς και προστασίας της ίδιας της υγείας καθώς δεν αποκλείεται να νοσήσουν και αυτοί βαριά.

«Η μετάλλαξη Δέλτα έδειξε ότι χτυπάει πάρα πολύ τους νέους» είπε χαρακτηριστικά η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Είδαμε τη συρροή κρουσμάτων και σε κατασκήνωσες φέτος και σε κέντρα διασκέδασης με νέους. Είδαμε πόσο εύκολα μεταδιδόταν σε εξωτερικούς χώρους, επομένως ακόμα περισσότερο το περιμένουμε στους εσωτερικούς χώρους όπως τα σχολεία».

Μετάλλαξη Δέλτα

«Τα παιδιά και οι έφηβοι σε σχέση με τους ενήλικες είναι πιθανό να το περάσουν πιο ελαφριά. Μπορεί όμως να μην το περάσουν και καθόλου ελαφριά. Δυστυχώς υπάρχουν παιδιά και έφηβοι που έχουν διασωληνωθεί, και ακόμα και παιδιά που έχουν πεθάνει στη χώρα μας» σημείωσε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.

Μετάλλαξη Δέλτα: Τα συμπτώματα που μπορεί να μας «ακολουθούν»

Σχολιάζοντας πρόσφατες έρευνες που παρουσιάστηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Lancet», σημείωσε ότι υπάρχουν συμπτώματα της COVID-19 που μπορεί να επιμένουν ακόμα και ένα χρόνο μετά τη νόσηση. Εξήγησε δε ότι οι έρευνες αναφέρονται σε χρονικό διάστημα ενός έτους καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για μεγαλύτερο. Μετάλλαξη Δέλτα

Όπως είπε η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, όσοι πέρασαν κορωνοϊό μπορεί να συνεχίσουν να αισθάνονται κόπωση και γενική αδυναμία. Συνηθισμένα είναι επίσης και τα συμπτώματα στο αναπνευστικό σύστημα όπως βήχας και δύσπνοια, ενώ – ειδικά σε γυναίκες – μπορεί να υπάρχουν και ψυχολογικές επιπτώσεις όπως άγχος και κατάθλιψη. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες του ΕΚΠΑ παρουσιάζονται και ορμονολογικες και καρδιολογικές επιπτώσεις. «Μετά το έτος τα συμπτώματα αυτά βελτιώνονται και το 90% μπορεί να γυρίσει κανονικά στη δουλειά του», σημειώνει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments