Ευαγγελισμός: Παρέμβαση εισαγγελέα για την 54χρονη που αρνούταν να διασωληνωθεί
Η διάπραξη αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος από πρόσωπα που φέρονται να εμπόδισαν τη διασωλήνωση γυναίκας ασθενούς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», μπαίνει στο στόχαστρο της Εισαγγελίας. Υπενθυμίζεται ότι η 53χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της, αρνούμενη να διασωληνωθεί.
Ευαγγελισμός: Τι θα ερευνήσει η Εισαγγελία
Την παρέμβαση της Εισαγγελίας, η οποία δεν στρέφεται κατά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου, προκάλεσαν σειρά δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία 54χρονη γυναίκα ανεμβολίαστη και αρνήτρια της πανδημίας δεν δέχθηκε να διασωληνωθεί λόγω μείωσης του οξυγόνου της και φέρεται να όρισε και δικηγόρο προκειμένου να μην γίνει η συγκεκριμένη ιατρική πράξη. Οι γιατροί του νοσοκομείου τελικά προχώρησαν σε διασωλήνωση με εισαγγελική εντολή, όπως ορίζει ο νόμος σε περιπτώσεις άρνησης του ασθενούς και οικείων του, κατά την ενδεδειγμένη εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η εισαγγελία ξεκινά προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, με στόχο να διακριβωθεί αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος της θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο και της ηθικής αυτουργίας σε αυτό, αλλά και του αδικήματος που αφορά παραβάσεις του νόμου για την μετάδοση μολυσματικών ασθενειών.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης δεν θα ερευνηθούν οι γιατροί του νοσοκομείου οι οποίοι κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια, ζητώντας ακόμη και εισαγγελική παραγγελία για να διασωληνωθεί η ασθενής αλλά τα πρόσωπα εκείνα που απέτρεψαν ή εμπόδισαν τους γιατρούς από την έγκαιρη διασωλήνωση της ασθενούς.
Ευαγγελισμός: Το χρονικό του περιστατικού
Συγκεκριμένα όπως ανάρτησε και σε social media όταν είδε τους γιατρούς να συστήνουν την διασωλήνωσή της καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε εξαιτίας και των υποκειμένων νοσημάτων που την ταλαιπωρούσαν, άρχισε να αντιδρά και αν αρνείται να συμμορφωθεί στην αγωγή. Μάλιστα όρισε και δικηγόρο ώστε να υπερασπιστεί το δικαίωμα της να μη διασωληνωθεί. Η διασωλήνωση θεωρείται μονόδρομος όταν ο κορεσμός του οξυγόνου στο αίμα πέφτει κάτω από 80%-75% και ανάλογα με τη συνολική εικόνα και τα προβλήματα κάθε οργανισμού. Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες το οξυγόνο της έπεσε τόσο χαμηλά που η διασωλήνωση κρίθηκε αναγκαία.
Όπως σημειώνεται από την πλευρά του ιατρικού προσωπικού, οι γιατροί κρίνουν αναγκαία την ιατρική πράξη της διασωλήνωσης λόγω χαμηλού επιπέδου οξυγόνου στον οργανισμό. Συνήθως σε αυτή την κατάσταση δεν είναι σε θέση να αποφασίζει για τη θεραπεία του ο ασθενής και γι΄ αυτό ζητείται η σύμφωνη γνώμη οικείου του, και σε περίπτωση διαφωνίας και αυτού , ζητείται η άδεια από τις εισαγγελικές αρχές ώστε να πραγματοποιηθεί η αναγκαία ιατρική πράξη».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας