Οικονομία

Γιάννης Τσακίρης: Θα καταβληθούν στο ακέραιο οι αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές

Γιάννης Τσακίρης: Θα καταβληθούν στο ακέραιο οι αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές
Γιάννης Τσακίρης: Για την έγκριση του προγράμματος ΕΣΠΑ για την Ελλάδα που είναι το πρώτο που εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης.

Για την έγκριση του προγράμματος ΕΣΠΑ για την Ελλάδα που είναι το πρώτο που εγκρίθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γιάννης Τσακίρης. Μιλώντας στα Παραπολιτικά μεταξύ άλλων τόνισε πως με το νέο ΕΣΠΑ δίνει στη χώρα προβάδισμα στην επόμενη φάση, που είναι η έγκριση των περιφερειακών προγραμμάτων, ώστε να βγουν οι νέες δράσεις και να μην υπάρχει το λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό.

Πότε θα ξεκινήσουν οι εκταμιεύσεις

Για τις εκταμιεύσεις του νέου ΕΣΠΑ είπε ότι αναμένονται οι προσκλήσεις. Ο υφυπουργός σημείωσε ακόμη πως τελευταίες δράσεις του προηγούμενου ΕΣΠΑ ήταν η εστίαση και ο τουρισμός ενώ ο ίδιος πρόσθεσε πως πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ θα αφορά την στοχευμένη εκπαίδευση των νέων, όπως επίσης και την εκπαίδευσή τους ώστε να αλλάξουν δεξιότητες. Σε ερώτηση σχετικά με το ταμείο φυσικών καταστροφών, ο κ. Τσακίρης είπε ότι θα καταβάλλονται στο ακέραιο οι αποζημιώσεις από τις ζημιές από φυσικές καταστροφές προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.

“Επανεκκίνηση του Τουρισμού”: Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα

Στήριξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους και ενόψει της επίσημης έναρξης της τουριστικής δραστηριότητας για το 2021 υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19. Η στήριξη των επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθεί με την παροχή επαρκούς ρευστότητας για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητάς τους, μέσω της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης μέρους του κεφαλαίου κίνησης.

Τουριστικές επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και ειδικότερα επιχειρήσεις φιλοξενίας κάθε μορφής, τουριστικά πρακτορεία, καθώς και επιχειρήσεις τουριστικών λεωφορείων, των οποίων οι ΚΑΔ περιλαμβάνονται στην αναλυτική Πρόσκληση.Η Αίτηση Χρηματοδότησης θα υποβληθεί ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis. Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΠΣΚΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments