Αθλητισμός

Ράλι Ακρόπολις: Το αφιέρωμα για το ράλι των Θεών

Ράλι Ακρόπολις: Το αφιέρωμα για το ράλι των Θεών
Ράλι Ακρόπολις: Ένα εντυπωσιακό οκτάλεπτο αφιέρωμα δόθηκε στην δημοσιότητα για την επιστροφή του ράλι των Θεών.

Στο φως της δημοσιότητας δόθηκε ένα οκτάλεπτο αφιέρωμα σχετικά με την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 20 μόλις ετών Φινλανδός Κάλε Ροβάνπερα, πανηγύρισε τη νίκη στο Ράλι Ακρόπολις, οκτώ έτη μετά την επιστροφή του θρυλικού αγώνα στο παγκόσμιο στερέωμα.

Πιο συγκεκριμένα, στο 8λεπτο αφιέρωμα «Documentary Short Film», παραγωγής της εταιρείας Dirt Fish, αποτελεί μια βιντεοσκοπημένη ωδή σε ένα πολύ ξεχωριστό γεγονός για τον κόσμο των μηχανοκίνητων σπορ. Το αφιέρωμα περιέχει εντυπωσιακά πλάνα από την ιλιγγιώδη ταχύτητα των ειδικών διαδρομών και όχι μόνο.

Μία από τις απίστευτες σκηνές

Ανάμεσα στα πάμπολλες αξιομνημόνευτες σκηνές του σύντομου ντοκιμαντέρ για το Ράλι Ακρόπολις, θα μπορούσε κάποιος να ξεχωρίσει τη δίψα του Βάλτερ Ρέρλ, του θρυλικού Γερμανού πρωταθλητή από τη δεκαετία του ’80, ο οποίος εμφανίζεται να λέει σε αγγλικά με βαριά τευτονική προφορά «περίμενα 100 χιλιόμετρα για να πιω από αυτό το νερό». Και σκύβει αμέσως να δροσιστεί στη βρύση ενός ελληνικού χωριού.

Εξαιρετικά ενδιαφέρντα είναι επίσης τα σχόλια των σύγχρονων πρωταγωνιστών, τόσο του τελικού νικητή, του νεαρού Φινλανδού Κάλε Ροβάνπερα, όσο και των αντιπάλων του. Ο Εσθονός Οτ Τάνακ υποκλίνεται στην ανωτερότητα του Ροβάνπερα, ενώ ο σούπερ-σταρ και πολυπρωταθλητής WRC, ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ παρατηρεί πονηρά ότι «οπωσδήποτε είναι εντυπωσιακή η ταχύτητα του Ροβάνπερα. Είναι όμως μια ταχύτητα που σου φέρνει νίκες σε αγώνες, όμως όχι απαραιτήτως σε πρωταθλήματα».

Η ιστορία του Ράλι των Θεών

Τα εκπληκτικά πλάνα από τις ειδικές διαδρομές, σε ένα ιλιγγιώδες μοντάζ, αφήνουν το θεατή με κομμένη την ανάσα. Αυτό όμως είναι αναμενόμενο, εφόσον μιλάμε για έναν αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, όπου τα αυτοκίνητα, με τα κορυφαία πληρώματα στον πλανήτη να βρίσκονται στα μπάκετ, κινούνται σε ταχύτητες ασύλληπτα υψηλές για τον κοινό άνθρωπο.

Όμως, το συγκεκριμένο βίντεο της Dirt Fish, η οποία είναι γνωστή για την πολύπλευρη εμπλοκή της στα ράλι, είναι ένα πολύ σύντομο ντοκιμαντέρ -και μάλιστα «δραματοποιημένο» χωρίς δραματοποίηση, εφόσον σε έναν αγώνα όπως το Ράλι Ακρόπολις δεν χρειάζεται να επινοήσει κανείς τίποτα. Η ιστορία του «Ράλι των Θεών», όπως είναι το παρωνύμιό του, οι ήρωες του παρελθόντος και αντιστοίχως τα θηρία με τα οποία έτρεχαν, κυρίως όμως η ελληνική γη, με τις αδυσώπητα σκληρές διαδρομές, συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για την αφήγηση μιας συνταρακτικής ιστορίας.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments