Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, σε μία ανάρτηση του επιχείρησε να απαντήσει στους αντιεμβολιαστές με ένα περίτεχνο τρόπο. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, τα κρούσματα του κορωνοϊού ανήλθαν στα 2.125, εκ των οποίων στην Αττική καταγράφηκαν 403 κρούσματα και 345 νέες λοιμώξεις στην Θεσσαλονίκη.
Πιο συγκεκριμένα, το παράδειγμα της αγοράς του νέου iPhone 13 χρησιμοποίησε ο Ηλίας Μόσιαλος για να απαντήσει σε όσους αμφισβητούν τα εμβόλια κατά του κορωνοΐου, υποστηρίζοντας ότι αναπτύχθηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Η ανάρτηση
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE) αναφέρει: «Μην αγοράζετε το iPhone 13. Το ανέπτυξαν σε μόλις έναν χρόνο. Το πρώτο iPhone χρειάστηκε δισεκατομμύρια χρόνια για να φτιαχτεί, πώς μπορούμε να εμπιστευτούμε ένα iPhone που αναπτύχθηκε τόσο γρήγορα;».
“Οι αντιεμβολιαστές ΔΕΝ είναι θύματα”
Σε παλαιότερη ανάρτησή του, ο κ. Μόσιαλος έχει τονίσει πως «οι αντιεμβολιαστές ΔΕΝ είναι θύματα», καθώς «έχουν την τύχη να ζουν σε μια χώρα που τους παρέχει το εμβόλιο, και επίσης έχουν την επιλογή να κάνουν το εμβόλιο για να προστατευθούν» και υποστήριξε πως: «Θύμα δεν είναι ο αντιεμβολιαστής που υπονομεύει την συλλογική προσπάθεια της χώρας μας, ή της κάθε χώρας, ώστε να βγούμε από την πανδημία.
Θύματα είναι όσοι στάθηκαν άτυχοι και πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και δυστυχώς δεν τους καλύπτουν τα εμβόλια. Επομένως, με δεδομένο πως έχουμε διαθέσιμες συγκεκριμένες ποσότητες μονοκλωνικών, αυτές πρέπει να χορηγηθούν κατά προτεραιότητα σε αυτούς που πραγματικά τις έχουν ανάγκη. Στους καρκινοπαθείς, στους μεταμοσχευμένους, στους συμπατριώτες μας που είναι πραγματικά ευάλωτοι».
“Έχουν όμως θεωρητικά την δυνατότητα να μεταδώσουν τον ιό”
Η μελέτη έδειξε πως όσοι κόλλησαν την παραλλαγή δέλτα μετά από 2 δόσεις εμβολίου, ανέπτυξαν πολύ υψηλό φορτίο και παρόμοιο με τους μη εμβολιασμένους, ασχέτως εάν δεν νόσησαν σοβαρά. Μπορεί αυτά τα επίπεδα να είναι υψηλά σε λίγους από αυτούς που κόλλησαν ή για πολύ μικρά χρονικά διαστήματα.
Έχουν όμως θεωρητικά την δυνατότητα να μεταδώσουν τον ιό. Δεν ξέρουμε εάν θα συμβεί, αλλά υπάρχει η δυνατότητα. Επειδή δεν γνωρίζουμε ακόμη ούτε πόσο εύκολα ούτε σε τι ποσοστά μπορεί να μεταδοθεί η παραλλαγή δέλτα μετά τον εμβολιασμό, ας προσέχουμε και να συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους».