Διεθνή

Ιαπωνία: Η ιστορία της 74χρονης «Μαύρης Χήρας» που σκότωνε τους συντρόφους της με κυάνιο

Ιαπωνία: Η ιστορία της 74χρονης «Μαύρης Χήρας» που σκότωνε τους συντρόφους της με κυάνιο
Ιαπωνία: Η «Μαύρη Χήρα» της Ιαπωνίας είχε έναν και μόνο σκοπό. Να δηλητηριάζει τους συντρόφους της με κυάνιο. Ποιο ήταν το κίνητρο και ποια η ιστορία πίσω από τις δολοφονίες;

Οι νεκροψίες είναι σπάνιες στην Ιαπωνία και συνήθως πραγματοποιούνται μόνο όταν υπάρχει κάποια υποψία, κάτι που μπορεί να είναι και ο λόγος που οι θάνατοι των συντρόφων της Τσισάκο Κακέχι πέρασαν σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητοι για μεγάλο διάστημα.

Ένας θάνατος όμως θεωρήθηκε αρκετά ύποπτος και τότε ξεκίνησε η έρευνα με τις μακάβριες αποκαλύψεις.

Ο θάνατος του Ισάο Κακέχι θεωρήθηκε αρκετά ύποπτος για να γίνει νεκροψία, η οποία αποκάλυψε θανατηφόρες ποσότητες ιόντων κυανίου στην καρδιά, το αίμα και το στομάχι του, καθώς και διάβρωση στο στομάχι του.

Λίγες μέρες μετά το θάνατό του, οι αρχές βρήκαν άδειες κάψουλες από βιταμίνες στο διαμέρισμα του Κακέχι, που όπως φαινόταν η Τσισάκο τις είχε αδειάσει και τις είχε ξαναγεμίσει με κυάνιο σε σκόνη.

Τον Αύγουστο του 2014, οι αρχές εντόπισαν μια κατσαρόλα που μέσα είχε μια πλαστική σακούλα με ίχνη κυανίου.

Η απόχρωση της σακούλας και το περιεχόμενό της υποδηλώνουν ότι ήταν θαμμένη για αρκετούς μήνες και ο ίδιος τύπος πλαστικής σακούλας βρέθηκε στο διαμέρισμα της Κακέχι. Η ίδια είχε πάρει το κυάνιο από τη δουλειά της στο τυπογραφείο.

Δύο μήνες αργότερα, η αστυνομία τη συνέλαβε και μετά από ανακρίσεις πολλών μηνών, τελικά ομολόγησε ότι δηλητηρίασε τους συντρόφους της με κάψουλες κυανίου.

Η αστυνομία πίστευε επίσης ότι η Κακέχι συνδέεται με τις δολοφονίες άλλων τεσσάρων ανδρών, πέραν των τεσσάρων που της απαγγέλθηκαν, αλλά οι εισαγγελείς τελικά αποφάσισαν να μην της απαγγελθούν κατηγορίες λόγω ανεπαρκών στοιχείων.

Ιαπωνία: Πως ξεκίνησαν οι δολοφονίες

Γεννημένη στη Σάγκα της Ιαπωνίας, η Κακέχι εργάστηκε σε εργοστάσιο τυπογραφίας και παντρεύτηκε τον πρώτο της σύζυγο το 1969, όταν ήταν 23 ετών, σύμφωνα με το CNN.

Ο γάμος τους κράτησε 25 χρόνια πριν πεθάνει από ασθένεια το 1994.

Μέχρι το 2007, είχε συνάψει σχέση με τον 78χρονο Τοσιάκι Σουέχιρο.

Το απόγευμα της 18ης Δεκεμβρίου 2007, η Κακέχι γευμάτισε με τον Σουέχιρο και τα παιδιά του. Ο Σουέχιρο πήρε τις βιταμίνες του, τις οποίες είχε αντικαταστήσει με τη δηλητηριώδη ουσία.

Σε λιγότερο από 15 λεπτά μετά το μεσημεριανό γεύμα είχε πέσει αναίσθητος, ενώ μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο με το ζόρι ανέπνεε.

Η Κακέχι που τον συνόδευσε στο νοσοκομείο έδωσε ψεύτικο όνομα όταν ζήτησαν τα στοιχεία της. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο Σουέχιρο πάθαινε ασφυξία.

Ωστόσο, επέζησε, αλλά έμεινε με «ανίατη υψηλότερη δυσλειτουργία και οπτική δυσλειτουργία». Ήταν και ο μοναδικός που έζησε από τα 4 θύματα.

Ιαπωνία: Λίγα χρόνια αργότερα, η Κακέχι είχε ήδη στραφεί στο επόμενο θύμα της

Το 2011 σύναψε σχέση με τον 71 ετών Μασανόρι Χόντα. Ο Χόντα αν και σε καλή φυσική κατάσταση είχε διαβήτη.

Το Μάρτιο του 2012 καθώς οδηγούσε τη μηχανή του έχασε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί επιβεβαίωσαν τον θάνατό του.

Το τρίτο θύμα της «Μαύρης Χήρας» της Ιαπωνίας ήταν ο 75χρονος Μινόρου Χιόκι. Ο άνδρας είχε ξεπεράσει τον καρκίνο του πνεύμονα και ήταν σε αρκετά καλή κατάσταση πριν γνωρίσει την Κακέχι.

Το 2013 φαινόταν ότι έβλεπε σοβαρά τη σχέση του με την Κακέχι, όμως εκείνη είχε άλλα σχέδια.

Και ο Χιόκι φέρεται να έπαιρνε συμπληρώματα διατροφής, επομένως ήταν εύκολο για την Κακέχι να τον δηλητηριάσει.

Παρόλο που ήξερε ότι ο Χιόκι έχει παιδιά, εκείνη δεν έδειξε κανένα έλεος. Μάλιστα, είπε ψέματα στους τραυματιοφορείς που ήρθαν να τον πάρουν ότι δεν έχει οικογένεια και ότι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα σε τελικό στάδιο.

Όταν στο νοσοκομείο την ρώτησαν αν συναινεί να του κάνουν ανάνηψη εκείνη αρνήθηκε με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να πεθάνει μέσα σε δύο ώρες.

Το τελευταίο της θύμα ήταν ο Ισάο Κακέχι. Δύο μόλις μήνες μετά τον θάνατο του Χιόκι, η Κακέχι παντρεύτηκε τον τελευταίο της σύντροφο.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, ενώ δειπνούσε με την Κακέχι έπαθε καρδιοπνευμονική ανακοπή. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και πέθανε μία ώρα αργότερα.

Ο θάνατός του ήταν και αυτός που γέννησε υποψίες στις αρχές.

Ιαπωνία: Το κίνητρο

Οι τέσσερις άνδρες ζούσαν σε διαφορετικές πόλεις, δούλευαν σε διαφορετικές δουλειές και δεν είχαν καμία σχέση μεταξύ τους, εκτός από ένα κοινό: Όλοι είχαν σημαντικές περιουσίες.

Αυτό, σε συνδυασμό με την προχωρημένη ηλικία και την κατάσταση του ανύπαντρου, τους έκανε τέλειους στόχους.

Η πρώτη δολοφονία έγινε επειδή η Κακέχι χρωστούσε στον Σουέχιρο 48 εκατομμύρια γιεν (περίπου 437.000 δολάρια).

Η Κακέχι «πίστευε ότι θα τον σκότωνε και θα απέφευγε την αποπληρωμή».

Δύο μήνες μετά τον θάνατο του Σουέχιρο, τον Φεβρουάριο του 2008, η Κακέχι έγραψε ένα γράμμα στα παιδιά του λέγοντας ότι είχε επιστρέψει τα χρήματα χρησιμοποιώντας «την κληρονομιά ενός άλλου άνδρα».

Η επιστολή συγκλόνισε τα παιδιά του Σουέχιρο, τα οποία δεν είχαν επίγνωση του δανεισμού του πατέρα τους και γνώριζαν ελάχιστα για την Κακέχι. Δεν ήξεραν καν το όνομά της. Όταν προσπάθησαν να τη ρωτήσουν περισσότερα, εκείνη «έφυγε σιωπηλά», αφήνοντάς τους χωρίς απαντήσεις για τον θάνατο του πατέρα τους.

Δεν είναι σαφές ποια ήταν η οικονομική κατάσταση της Κακέχι εκείνη την εποχή και αν είχε τις δικές της οικονομίες.

Η Κακέχι πήρε περίπου 500 εκατομμύρια γιεν (4,5 εκατομμύρια δολάρια) συνολικά από την κληρονομιά, τα πολύτιμα αντικείμενα και άλλα περιουσιακά στοιχεία των συντρόφων της, ενώ ορισμένες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο αριθμός αυτός φτάνει τα 800 εκατομμύρια γιεν (7,3 εκατομμύρια δολάρια).

Γιατί το κυάνιο είναι τόσο θανατηφόρο

Το κυάνιο και οι χημικές ενώσεις του εμποδίζουν τα κύτταρα από τη χρήση οξυγόνου για την παραγωγή ενεργειακών μορίων. Λειτουργεί ως μη αναστρέψιμος αναστολέας ενζύμων και τα κύτταρα αρχίζουν να πεθαίνουν, με αποτέλεσμα την κατάρρευση του οργανισμού και τον θάνατο.

Ιαπωνία: Συμπτώματα:

  • Πονοκέφαλος
  • Ζάλη
  • Αδυναμία
  • Σύγχυση
  • Κούραση
  • Έλλειψη συντονισμού
  • Χαμηλή πίεση αίματος
  • Αναισθησία
  • Σπασμοί
  • Αργός καρδιακός ρυθμός
  • Βλάβη στους πνεύμονες
  • Αναπνευστική ανεπάρκεια
  • Κώμα

Ο θάνατος από δηλητηρίαση συνήθως οφείλεται σε αναπνευστική ή καρδιακή ανεπάρκεια.

Η κατάποση κυανιούχου σε μικρές δόσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί, ενώ σε μεγαλύτερες δόσεις δύσκολα μπορεί να βρεθεί άμεση θεραπεία.

Ιαπωνία: Η δίκη της Κακέχι

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η Τσισάκο Κακέχι εκμεταλλευόταν τα θύματά της, τους έδινε ελπίδα για το μέλλον, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και μετά τους σκότωνε.

Αν και ομολόγησε την ενοχή της, ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων με την δικαιολογία ότι δεν είχε «συναίσθηση του εαυτού της». Η υπεράσπισή της ισχυρίστηκε ότι έπασχε από άνοια και ότι εξαναγκάστηκε.

Τελικά, όμως, έχασε τη δίκη και αποφασίστηκε θανατική ποινή το 2017.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments