Ελλάδα

Αιτωλικό: Απόκοσμο θέαμα με ιστούς αράχνης να σκεπάζουν τα πάντα

Αιτωλικό: Απόκοσμο θέαμα με ιστούς αράχνης να σκεπάζουν τα πάντα
Αιτωλικό: Αντίστοιχο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί στην περιοχή και το 2018.

Οι αράχνες στο Αιτωλικό «ξαναχτύπησαν». Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, άπλωσαν τους ιστούς τους και σκέπασαν τα πάντα, δημιουργώντας μια απόκοσμη εικόνα. Να σημειώσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο αφού αυτό είχε γίνει και το 2018, με τα ΜΜΕ όλου του κόσμου να μεταδίδουν αυτές τις εντυπωσιακές εικόνες.

Ένα ακόμη εντυπωσιακό φαινόμενο που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ήταν το άφρισμα της παραλίας στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Το πέπλο αράχνης που σκεπάζει πολλά σημεία είναι ένα εποχικό φαινόμενο, το οποίο κυρίως εμφανίζεται αυτή την περίοδο, δηλαδή στο τέλος του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου και προκαλείται από τις αράχνες του γένους Tetragnatha.

Αιτωλικό

Αιτωλικό: Πως εξηγείται το φαινόμενο

Αυτή τη στιγμή το φαινόμενο είναι ανεπτυγμένο στην περιοχή πριν από τα ανατολικά γεφύρια του Αιτωλικού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκεί υπάρχουν βρώμικα νερά που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες, που επικρατούσαν το προηγούμενο διάστημα, ευνοούν την ανάπτυξη της σκνίπας χειρονόμος. Μόλις όμως έπεσε η θερμοκρασία οι σκνίπες ψόφησαν και πλέον αποτελούν την ιδανική τροφή για τις αράχνες. Έτσι οι αράχνες συγκεντρώνονται σε αυτά τα σημεία προς αναζήτηση τροφής, υφαίνοντας συγχρόνως και τον ιστό τους πάνω στα φυτά και τα δέντρα που βρίσκονται εκεί.

Αιτωλικό

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνικών Ορέων είχε εξηγήσει πως «το φαινόμενο της σκνίπας ακολουθήθηκε με φυσικό τρόπο από το φαινόμενο υπερανάπτυξης πληθυσμών αραχνών, που έπλεξαν ιστούς σε κάθε δυνατή επιφάνεια κοντά στις περιοχές πτήσης των σκνιπών και τούτο προφανώς λόγω της μεγάλης διαθεσιμότητας τροφής για τις αράχνες.

Όπως λέει ο Γεωπόνος Γιώργος Τέγας, ο οποίος έχει αναλάβει και τους ψεκασμούς για τα κουνούπια, δεν υπάρχει κανένα σκεύασμα για την εξόντωση της σκνίπας. Επειδή ανάλογο φαινόμενο, ενίοτε παρατηρείται και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο κ. Τέγας ήρθε σε επαφή με τους αρμόδιους, προκειμένου να βρεθεί μια λύση η οποία όμως δεν υπάρχει, εκτός από την βροχή όπως προαναφέρθηκε. Αιτωλικό

Η σκνίπα είναι μεν ενοχλητική για τους ανθρώπους, αλλά το μόνο θετικό είναι ότι δεν τσιμπάει οπότε δεν υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών. Εκείνο που θα απέτρεπε την επώαση της σκνίπας σε συγκεκριμένα σημεία είναι να απαλλαγούν από τα μολυσμένα νερά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments