Χρήστος Σταϊκούρας: Συμμετοχή στην ετήσια Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας
Στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας θα συμμετάσχει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας καθώς και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία πραγματοποιείται από σήμερα, Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Τι θα συζητηθεί
Στο πλαίσιο της Συνόδου, ο Υπουργός Οικονομικών θα λάβει μέρος σε κλειστή συζήτηση με τη διοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Ευρωπαίους αξιωματούχους, με θέμα την κλιματική μετάβαση και τις πράσινες επενδύσεις στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης.
Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει διακριτές διαδικτυακές συναντήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η Nomura, η Société Générale, η HSBC και η Commerzbank. Τέλος, ο Υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας η Ελλάδα είναι τακτικό μέλος την τελευταία διετία. Στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της.
Σταϊκούρας: Νέα μέτρα στήριξης αν χρειαστεί
Θα ληφθούν και νέα μέτρα στήριξης αν χρειαστεί δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. «Προφανώς θα αξιολογηθούν στη βάση του δημοσιονομικού χώρου ο οποίος “τρώγεται” από την ανάγκη “η πολιτεία να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις” σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός.
Για την ενεργειακή κρίση
“Έχουμε μία αίσθηση για την ενεργειακή κρίση”, είπε “και η μέχρι τώρα η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το πρόβλημα είναι αυτονόητα εξωγενές, παροδικό αλλά πιο οξύ”. Σε ερώτημα τι θα συμβεί αν η ενεργειακή κρίση συνεχιστεί απάντησε ότι πάντα το Υπουργείο Οικονομικών έχει και δυσμενή σενάρια. “Βρίσκουμε πόρους για δίκτυ προστασίας πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε για όσο χρειαστεί”,τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.
Ποια η βοήθεια που έχει δοθεί στα νοικοκυριά
Σε μικροοικονομικό επίπεδο το κάθε νοικοκυριό έχει βοηθηθεί σημαντικά, κυρίως μέσα από μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Η βοήθεια είναι μεταξύ του 5,1% με 5,3% αναλογικά με το διαθέσιμο εισόδημα. Ωστόσο, πλέον το όφελος ροκανίζεται από την ακρίβεια και το Υπουργείο προσπαθεί να την περιορίσει.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας