Οικονομία

Άδωνις Γεωργιάδης: Ακατανόητη η μη χορήγηση δανείων σε μικρές επιχειρήσεις

Άδωνις Γεωργιάδης: Ακατανόητη η μη χορήγηση δανείων σε μικρές επιχειρήσεις
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως ακατανόητη τη μη παροχή δανείων από τράπεζες σε μικρές επιχειρήσεις για την υλοποίηση σχεδίων που έχουν έγκριση από τον αναπτυξιακό νόμο.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε ως ακατανόητη τη μη παροχή δανείων από τράπεζες σε μικρές επιχειρήσεις για την υλοποίηση σχεδίων που έχουν έγκριση από τον αναπτυξιακό νόμο.

Ο αρμόδιος υπουργός απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής με τίτλο “Αδιέξοδο υλοποίησης εγκεκριμένων επενδύσεων αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αγρότες από την άρνηση δανειοδότησης των τραπεζών και την σημαντική αύξηση του κόστους των επενδύσεων από τις σοβαρές ανατιμήσεις του εξοπλισμού και των πρώτων υλών” αναφέρθηκε στο παραπάνω ζήτημα. 

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι θα κάνει ειδική συνάντηση με τις τράπεζες για το ζήτημα αυτό. Παράλληλα τόνισε ότι θα ενθαρρύνει απολύτως τα τραπεζικά ιδρύματα να χρηματοδοτούν τα εγκεκριμένα από τον αναπτυξιακό νόμο προγράμματα. Εάν χρειαστεί, κατέληξε, θα σχεδιάσουμε ένα περαιτέρω εργαλείο, μέσω της αναπτυξιακής τράπεζας, ειδικά προσανατολισμένο σε αυτόν τον σκοπό.

Γεωργιάδης για εξεταστική

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν υπάρχει κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια στη χώρα μας

Με δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια στη χώρα μας. Μιλώντας στο Open μεταξύ άλλων ανέφερε πως: «Ως υπουργός Ανάπτυξης αισθάνομαι περηφάνεια που η ελληνική αγορά παρά την πανδημία έχει λειτουργήσει υποδειγματικά. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιμετώπισαν ελλείψεις και στην πρώτη φάση της πανδημίας και τώρα, καθώς παρατηρείται ότι υπάρχουν ελλείψεις σε κάποια βασικά είδη. Έχω κάνει αρκετές φορές συσκέψεις με τα σούπερ μάρκετ και φαίνεται ότι τα αποθέματά μας είναι υπερ-επαρκή. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος ελλείψεων στα ράφια στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments