Οικονομία

Evergrande: Ξεκινούν εκ νέου κατασκευαστικά έργα στον κινεζικό κολοσσό

Evergrande: Ξεκινούν ξανά κατασκευαστικά έργα από τον κινεζικό κολοσσό Evergrande όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία η οποία έχει φανεί ότι μάλλον αποφεύγει τη χρεωκοπία, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα πλήρωση την τελευταία στιγμή τόκους ομολόγων.

Ξεκινούν ξανά κατασκευαστικά έργα από τον κινεζικό κολοσσό Evergrande όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία η οποία έχει φανεί ότι μάλλον αποφεύγει τη χρεωκοπία, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα πλήρωση την τελευταία στιγμή τόκους ομολόγων.

Η εταιρεία με ανάρτησή της σημείωσε μεταξύ άλλων πως ορισμένα έργα έχουν μπει στη φάση της εσωτερικής διακόσμησης ενώ σε άλλα κτίρια προσφάτως ολοκληρώθηκαν οι κατασκευές. Πρόσθεσε επίσης ότι η προσπάθειά της να εγγυηθεί την κατασκευή θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη της αγοράς. Η ανακοίνωση περιελάμβανε αρκετές φωτογραφίες με εργάτες σε διαφορετικά έργα στις οποίες αναγράφονταν η ημερομηνία και η ώρα.

Η Evergrande την περασμένη εβδομάδα κατέβαλε 83,5 εκατ. δολάρια σε τόκους ομολόγου, και εξασφάλισε μία ακόμα εβδομάδα για να αντιμετωπίσει μια κρίση χρέους.

Τι είχε προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα

Σε ακόμη μια αθέτηση πληρωμών είχε προχωρήσει ο κινεζικός κολοσσός Evergrande που έχασε ακόμη ένα γύρο πληρωμών αναφορικά με τα ομόλογα.

Με βάση πληροφορίες του Reuters οι ομολογιούχοι έκαναν γνωστό πως δεν έλαβαν πληρωμές για τα χρεόγραφα Απριλίου λήξεως 2022, 2023 και 2024 όπου έπρεπε να καταβληθούν.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κινεζικός κολοσσός Evergrande είχε προχωρήσει σε μεγάλη συμφωνία πώλησης περιουσιακών στοιχείων για να μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει συνολικό ποσό ύψους 305 δισεκατομμύρια δολάρια για τις υποχρεώσεις της. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία  θα πουλήσει πλειοψηφικό μερίδιο στη μονάδα διαχείρισης ακίνητης περιουσίας της, έναντι 5 δισ. Δολαρίων.

Η Evergrande Property Services, θυγατρικής της Evergrande, ζήτησε επίσης διακοπή συναλλαγών επικαλούμενη «μια πιθανή προσφορά για μετοχές της εταιρείας».

Μεμονωμένη περίπτωση ανέφερε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας

Σε καθησυχαστικές κινήσεις προχώρησε η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας σχετικά με την ανησυχίες που επικρατούν στην αγορά λόγω της κατάστασης στην Evergrande. “Κύκλοι” της τράπεζας διεμήνυσαν πως οι κίνδυνοι ενδεχόμενης κατάρρευσης της εταιρείας είναι ελεγχόμενοι.

Σε συνέντευξή του ο διευθυντής τμήματος χρηματοπιστωτικών αγορών της Κεντρικής Τράπεζας σημείωσε πως οι κίνδυνοι που εκπορεύονται από την Evergrande είναι «ελεγχόμενοι», ενώ έκανε λόγο για «μεμονωμένο φαινόμενο». «Τα προβλήματα της China Evergrande Group είναι μεμονωμένο φαινόμενο στον κλάδο των ακινήτων»,  ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Lan.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο