Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με αναστολή αφέθηκε ο καθηγητής μαιευτικής με αναγνώριση το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.
Στη Θεσσαλονίκη σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ο καθηγητής μαιευτικής Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (νυν Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος), ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη, με θύματα τρεις πρώην φοιτήτριες που βρήκαν το κουράγιο και τον κατήγγειλαν.
Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη
Το δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου και μετά την έφεση που άσκησε κατά της απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.
Οι άσεμνες πράξεις, σύμφωνα με τη δικογραφία, έγιναν μεταξύ την περίοδο 2015-16 στο ιδιωτικό ιατρείο που διατηρεί ο κατηγορούμενος μαιευτήρας-γυναικολόγος, όπου απευθύνθηκαν οι σπουδάστριες για δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, όπως τις είχε υποσχεθεί.
Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε του ισχυρισμούς για σεξουαλική παρενόχληση στις φοιτήτριες και χαρακτηρίζοντας τις καταγγελίες ψευδείς, ενώ κατονόμασε δύο συναδέλφισσές του διδάσκουσες στο ίδιο τμήμα για τις οποίες είπε ότι εκείνες κρύβονται πίσω από την υπόθεση με σκοπό να του βλάψουν την επαγγελματική και κοινωνική εικόνα.
Έξω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς σύλλογοι γυναικών που επιδοκίμασαν την απόφαση του δικαστηρίου.
Σε περίπτωση σεξουαλικής επίθεσης η κοπέλα πρέπει να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει μέχρι να βρεθεί μπροστά στον ιατροδικαστή
Δύο είναι οι βασικότερες ενέργειες: πρώτον, πρέπει να παραμείνει άπλυτη, χωρίς λουτρό, από τη στιγμή της κακοποίησής της μέχρι την εξέτασή της.
Δεύτερον, θα είναι καλό να βγάλει τα ρούχα και τα εσώρουχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της κακοποίησης και να τα μεταφέρει σε μια χάρτινη, κατά προτίμηση, σακούλα που θα την δώσει στον ιατροδικαστή.
Ο ιατροδικαστής, με τη σειρά του, ξεκινάει την εξέτασή του, λαμβάνοντας το ιστορικό του περιστατικού, ένα σύντομο ιατρικό ιστορικό και στη συνέχεια προχωράει στην κλινική εξέταση.
Η κλινική εξέταση του σώματος γίνεται με ιδιαίτερη επιμέλεια, ενώ ακολουθεί εξέταση των γεννητικών οργάνων και του πρωκτού και, αν απαιτείται, με τη συμβολή άλλων ειδικοτήτων (γυναικολόγος, γαστρεντερολόγος).
Την κλινική εξέταση ακολουθεί η δειγματοληψία όλων των βιολογικών υλικών που είναι δυνατό να ανιχνευθούν και να συλλεγούν, όπως, για παράδειγμα, σπέρμα, σωματικά υγρά, τρίχες κ.λπ.
Τα υλικά αυτά αποστέλλονται στο εργαστήριο και μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο όχι απλώς για την πιστοποίηση του βιασμού αλλά και για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας