Ελλάδα

Εκκλησία τεστ: Πως σχολιάζουν την κόντρα για τα τεστ στους ναούς συνεργάτες του Ιερώνυμου

Εκκλησία τεστ: Πως σχολιάζουν την κόντρα για τα τεστ στους ναούς συνεργάτες του Ιερώνυμου
Εκκλησία τεστ: Να μην υπάρξει μικροκομματική εκμετάλλευση της πανδημίας, καλούν συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου.

Το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας δεν προσφέρεται για μικροκομματική και μικροπολιτική εκμετάλλευση, ούτε η Εκκλησία δέχεται να γίνεται εργαλείο από οιονδήποτε επιθυμεί να εξυπηρετήσει τις δικές του σκοπιμότητες. Αυτό τονίζουν στενοί συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, με την επισήμανση ότι η διαχείριση αυτής της εθνικής δοκιμασίας απαιτεί ευρύτερες συναινέσεις και συνεννοήσεις, μετά και την κόντρα που ξέσπασε για τα τεστ στους Ιερούς Ναούς.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ άσκησε εξαρχής βαρύτατη κριτική στην απόφαση να μην μπαίνουν με τεστ στις εκκλησίες οι ανεμβολίαστοι πιστοί, ενώ ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, έκανε λόγο για «εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που εκθέτει τον Μητσοτάκη». Εκκλησία τεστ

Εκκλησία τεστ: Τι αναφέρουν οι συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου

Η χθεσινή Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία απεστάλη τόσο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών όσο και στις Ιερές Μητροπόλεις, με θέμα τα μέτρα προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, αυτό ακριβώς το πνεύμα αντανακλά και αποτυπώνει ξεκάθαρα, υπογραμμίζουν.

Της έκδοσης του εγκυκλίου σημειώματος προηγήθηκε συνεννόηση του Γραφείου του Πρωθυπουργού με συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου, καθώς από την πρώτη στιγμή η Εκκλησία συμπορεύεται με την αρμόδια Πολιτεία, με στόχο πάντα την προστασία του ανθρώπινου προσώπου και του πολύτιμου αγαθού της δημόσιας υγείας.

Έτσι, το όλο ζήτημα αντιμετωπίστηκε με τρόπο που αρμόζει στην Εκκλησία και προστατεύει τόσο την ανθρώπινη ζωή και υγεία όσο και τη θρησκευτική ελευθερία και όχι με ανοίκεια μέτρα επιβολής ολοκληρωτικής προσέγγισης και χαρακτήρα, αναφέρουν.

Εκκλησία τεστ: Τι αναφέρει η εγκύκλιος

Να εισέρχονται στις εκκλησίες με rapid test και να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προτρέπει στους ανεμβολίαστους πιστούς η Ιερά Σύνοδος, μέσω εγκυκλίου η οποία εκδόθηκε σήμερα.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στις εκκλησίες αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr). Εκκλησία τεστ

Η Ιερά Σύνοδος προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr) και όπως γίνεται γνωστό, ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments