Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Την παραλάβαμε στα όρια της χρεοκοπίας και πλέον είναι εφαλτήριο για την ανάπτυξη
Με προσφορές πάνω από δισεκατομμύρια υπερκαλύφθηκε πάνω από τρεις φορές η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ. Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παραπάνω εξέλιξη. Παράλληλα σχολίασε το γεγονός πως η ΔΕΗ από μια εταιρεία στα πρόθυρα της χρεωκοπίας μετατρέπεται σε ισχυρό όπλο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
Ρεκόρ επενδυτικού ενδιαφέροντος για την αναγεννημένη ΔΕΗ! Η αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου από 750 εκ. ευρώ εκτινάχθηκε στο 1,3 δις. Και η τιμή της μετοχής της ξεπέρασε τα 9 ευρώ. Όλα αυτά, ενώ η εταιρία που παραλάβαμε ήταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Με ζημιές 2 δις και την αξία της μετοχής της να αγγίζει το μηδέν. Κι όμως, ένας συστημικός κίνδυνος για την εθνική οικονομία, μέσα σε δύο χρόνια, έγινε εφαλτήριο για την ανάπτυξή της.
Σήμερα, η νέα ΔΕΗ, με το Δημόσιο να διατηρεί τον έλεγχό της, γίνεται πιο δυνατή. Ώστε να μπορεί να προστατεύει τους καταναλωτές από τις διακυμάνσεις των τιμών του ρεύματος. Πιο σύγχρονη. Ώστε να τους προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες. Αλλά και πιο αποφασιστική. Ώστε να γίνει πρωταγωνιστής στη νέα εποχή, με επενδύσεις 3 δις ευρώ σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην επόμενη τριετία. Είναι η ισχυρή δημόσια επιχείρηση της ισχυρής εθνικής οικονομίας και της ισχυρής Ελλάδας που χτίζουμε!
ΔΕΗ: Το πλάνο της επόμενης μέρας με επενδύσεις και επέκταση στα Βαλκάνια
Το πλάνο για την επόμενη ημέρα της ΔΕΗ περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προκειμένου να ανοίξει από σήμερα το βιβλίο προσφορών.
Τι περιλαμβάνει το Ενημερωτικό Δελτίο
Σύμφωνα με το Ενημερωτικό Δελτίο, οι επενδύσεις για την περίοδο 2022-2026 θα διαμορφωθούν στα 9,3 δισ. ευρώ, εκ των τα 6 δισ. την επόμενη τριετία. Αυτά τα 6 δισ. ευρώ, θα διατεθούν ως εξής:
- περίπου 3,2 δισ. ευρώ για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2024, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας και εξαγορών σε γειτονικές χώρες των Βαλκανίων, με στόχο την επίτευξη εγκατεστημένης ισχύος ΑΠΕ 7,2 GW έως το 2024
- περίπου 1 δισ. ευρώ στα δίκτυα (ΔΕΔΔΗΕ) έως το 2024, με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη δικτύου, την αυτοματοποίηση δικτύων, τη διευκόλυνση της αγοράς και την παροχή καλύτερης εξυπηρέτησης πελατών· και
- περίπου 1,7 δισ. ευρώ έως το 2024 για τη συμβατική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, την επιχειρηματική μονάδα προμήθειας, την κατασκευή μονάδας παραγωγής ενέργειας από απόβλητα, την ψηφιοποίηση, τις τηλεπικοινωνίες και τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας