Χρήστος Κυριαζής: Οι μεγάλες επιτυχίες που άφησαν εποχή
Ο αγαπημένος τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του έπειτα από μάχη που έδινε για μήνες με τον καρκίνο. Ο Χρήστος Κυριαζής είχε κάνει τη δική του διαδρομή στο λαϊκό τραγούδι, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του ’90. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ήταν το τραγούδι «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» το 1992. Ο συγκεκριμένος δίσκος είχε γίνει πλατινένιος ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα.
Σε συνέντευξή του είχε μιλήσει για το γεγονός ότι οι δισκογραφικές εταιρείες απέρριπταν το τραγούδι που τον καθιέρωσε, το «Μου θυμίζεις τη μάνα μου», γελώντας. Όλες, εκτός από τη Sony. “Έξι εταιρείες είπαν όχι και η Sony είπε ναι. Έγιναν επιτυχίες και οι άλλοι μετά τραβούσαν τα μαλλιά τους», έλεγε τότε ο Χρήστος Κυριαζής.
Χρήστος Κυριαζής: Οι μεγάλες επιτυχίες του
Χρήστος Κυριαζής: Η γνωριμία με τον Βλάση Μπονάτσο
Ο ίδιος μιλώντας για την καριέρα του, έχει πει στο «Secret»: «Πάντα δίπλα μου ήταν η κιθάρα. Και έγραφα. Και από τότε πάντα λέω μόνο τα δικά μου. Είχα δώσει και στη Minos πολλά τραγούδια μου. Στους Χαράλαμπο Γαργανουράκη, Κούτρα, Θέμη Ανδρεάδη, σε πολλούς. Λίγο μετά στον Μαργαρίτη. Να σου πω για τον Βλάση Μπονάτσο πως μας ανακάλυψε πολύ νωρίτερα: στο κλαμπ Hobby, Πλατεία Αμερικής, υπόγειο, βαράγαμε σαν τρελοί, είχε έρθει και με παρατηρούσε πώς έλεγα τους στίχους. Μου λέει μετά: Έρχεσαι μαζί μου; Έχω ένα συγκρότημα, τους Πελόμα Μποκιού».
«Πάω και βλέπω το μαγαζί γεμάτο με 2000 άτομα μέσα. Τρελάθηκα και ξεκίνησα εκεί. Ο Βλάσσης τότε με βοήθησε πάρα πολύ, με γούσταρε και με αγαπούσε. Προ πάντων, όμως, του άρεσαν τα τραγούδια μου, οι στίχοι, αυτά που λέω. Όταν γίνονται αυτά, συμβαίνει το πραξικόπημα του 1967 και, θυμάμαι, είχαμε βγει έξω από το μαγαζί και ακούγαμε τα τανκς. Τότε πάλι σταμάτησα, δεν ξέραμε τι να κάνουμε τότε, διαλύθηκαν τα πάντα, όλα. Τότε έφυγα, γνώρισα ένα κορίτσι και πήγα στην Ιταλία. Μου βγήκε σε καλό, γιατί εκεί σπούδασα σχέδιο και, όταν γύρισα πίσω, έκανα τα δικά μου έπιπλα και μαγαζιά και πήγα πολύ καλά. Είχα βαρεθεί να ακούω “όχι” από τις δισκογραφικές. Όταν πέρασε ο Γιώργος Πολυχρονίου από το μαγαζί μου με τη Μάγκυ Χαραλαμπίδου για να αγοράσουν έπιπλα για τον γάμο τους, ήταν η αφορμή για να πάω στη Sony», είπε μεταξύ άλλων.
Χρήστος Κυριαζής: Ασχολήθηκε και με την επιπλοποιία
Τα αδέρφια του Κυριαζή είχαν επιπλοποιείο, αλλά ο ίδιος δεν είχε ασχοληθεί ιδιαίτερα. Μετά από αρκετά live και επιτυχία σε συγκεκριμένους κύκλους στην Αθήνα ο Κυριαζής τα παρατάει όλα και πηγαίνει στην Ιταλία ακολουθώντας έναν έρωτα.
Αν και κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στην Λευκάδα και κάθε βράδυ γινόταν χαμός όταν έπαιζε στο νησί, εκείνος παρατάει τις Πρόκες και την Ελλάδα και πάει στην Ιταλία. Εκεί σπουδάζει σχέδιο και γοητεύεται από την ιταλική αρχιτεκτονική. Όταν γύρισε στην Ελλάδα αποφασίζει να δουλέψει μαζί με τα αδέρφια του μέχρι να δει τι θα κάνει με τη μουσική. Τους δίνει τα σχέδιά του και πολύ γρήγορα εκτόξευσαν τις πωλήσεις. Κάπως έτσι ξεκίνησαν τα δικά του καταστήματα που πήγαιναν πολύ καλά και γοήτευαν τους Αθηναίους.
Τραγούδια του Χρήστου έχουν ερμηνεύσει:
- Μαρία Δειχτα – “Επιμένω”
- Θέλξη – “Χωρίς εσένα μάτια μου”
- Ανδρεάδης Θέμης – “Ο γάμος”
- Παπακωνσταντίνου Βασίλης – “Βράδυ Σαββάτου”
- Γιάννης Κούτρας – “Κι αν η τύχη μου”
- Βασίλης Λεκας – “Κυριακή απόγευμα”
- 2002GR – “Αύριο”
- X-attack – “Αύριο”
- Χρήστος Εμμανουήλ – “Τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια…”
- Δημήτρης Ψαριανός – “Και σε θυμάμαι”
- Χαράλαμπος Γαργαρουνάκης – “Στον τόπο που γεννήθηκα”
- Γιώργος Μαργαρίτης – “Το μπρικάκι”
- Χρήστος Πάζης – “Εχω κλάψει”
- Γιώργος Γιασεμής – “Επιμένω”
- Σταύρος Λογαρίδης – “Τα ξανθά σου τα μαλλιά”
- Λίνα Τουρκογιώργη – “Τίποτα”
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας