Κόσμος

Αίγυπτος: Οι καταιγίδες γέμισαν σκορπιούς δρόμους και σπίτια

Αίγυπτος: Οι καταιγίδες γέμισαν σκορπιούς δρόμους και σπίτια
Αίγυπτος: Οι σκορπιοί έχουν προκαλέσει ήδη τρεις θανάτους και εκατοντάδες τραυματίες.

Σκορπιοί στην Αίγυπτο τσίμπησαν μέχρι θανάτου τρεις ανθρώπους στη νότια πόλη Ασουάν μετά τις σφοδρές καταιγίδες που τους έβγαλαν σε δρόμους και σπίτια.

Περίπου 450 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από τσίμπημα σκορπιού, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας.

Η χαλαζόπτωση και η καταιγίδα στην περιοχή κοντά στον ποταμό Νείλο την Παρασκευή ήταν ιδιαίτερα ισχυρή, με αποτέλεσμα οι σκορπιοί ξεβράζονται συνεχώς στους δρόμους, ενώ έχουν «ενοχληθεί» και τα φίδια.

Επιπλέον δόσεις αντιδότου έχουν διατεθεί σε ιατρικά κέντρα χωριών κοντά σε βουνά και ερήμους, δήλωσε αξιωματούχος υγείας στο πρακτορείο ειδήσεων Al-Ahram .

Οι γιατροί έχουν σταματήσει τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 για να αντιμετωπίσουν τα εκατοντάδες περιστατικά τσιμπημάτων, πρόσθεσε.

Οι πολίτες κλήθηκαν να παραμείνουν στο σπίτι και να αποφεύγουν μέρη με πολλά δέντρα.

Η Αίγυπτος φιλοξενεί ένα είδος σκορπιού, που είναι από τους πιο θανατηφόρους στον κόσμο. Το δηλητήριο ενός τέτοιου σκορπιού μπορεί να σκοτώσει σε λιγότερο από μία ώρα.

Αίγυπτος: Λίγα λόγια για την χώρα

Η Αίγυπτος, επίσημα γνωστή ως Αραβική Δημοκρατία της Αιγύπτου είναι κράτος που βρίσκεται στη βορειοανατολική Αφρική και εν μέρει στη χερσόνησο του Σινά.

Η Αίγυπτος αποτελεί ισθμό προς τη νοτιοδυτική Ασία, κάνοντάς την έτσι διηπειρωτική χώρα και θεωρείται μια μεγάλη δύναμη στη Βόρεια Αφρική, τη Μεσόγειο Θάλασσα στον Ισλαμικό κόσμο και την Ερυθρά Θάλασσα. Καλύπτει μια έκταση 1.001.450 τ.χλμ.. Η Αίγυπτος από τα βορειοανατολικά συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας και το Ισραήλ, δυτικά με τη Λιβύη και νότια με το Σουδάν. Βρέχεται βόρεια από τη Μεσόγειο και ανατολικά από την Ερυθρά Θάλασσα.

H Αίγυπτος είναι μια από τις πιο πολυπληθείς χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Η μεγάλη πλειονότητα των 98.101.011 κατοίκων της ζει κοντά στις όχθες του ζωοδότη ποταμού Νείλου, μια έκταση περίπου 40.000 τ.χλμ., που είναι η μόνη αρδεύσιμη και εύφορη γη της χώρας. Μεγάλες περιοχές της ερήμου Σαχάρας είναι αραιοκατοικημένες. Πάνω από το μισό του πληθυσμού της ζει στις αστικές περιοχές και η μεγάλη πλειονότητα του αστικού πληθυσμού ζει στις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις, Κάιρο (πρωτεύουσα), Αλεξάνδρεια και άλλες μεγάλες πόλεις κατά μήκος του Νείλου.

svg%3EΗ χώρα είναι διάσημη για τον αρχαίο πολιτισμό της και μερικών από τα πιο διάσημα μνημεία, που περιλαμβάνουν την Γκίζα και το σύμπλεγμα των πυραμίδων, καθώς και τη Μεγάλη Σφίγγα. Η νότια πόλη του Λούξορ περιλαμβάνει πολλά αρχαία τεχνουργήματα, όπως τον Ναό του Καρνάκ και την Κοιλάδα των Βασιλέων. Η Αίγυπτος θεωρείται ως ένα σημαντικό πολιτικά και πολιτιστικά έθνος της Μέσης Ανατολής.

Κατέχει, ακόμη, μια από τις πιο ανεπτυγμένες οικονομίες στη Μέση Ανατολή, με τομείς όπως ο τουρισμός, η γεωργία, η βιομηχανία και οι υπηρεσίες, που μοιράζονται σχεδόν ίσα μερίδια του ΑΕΠ της χώρας. Συνολικά, η Αιγυπτιακή Οικονομία είναι ταχέως αναπτυσσόμενη, εν μέρει χάριν της νομοθεσίας της, που στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων, σε συνδυασμό με την εσωτερική και πολιτική σταθερότητα και την εμπορική φιλελευθεροποίηση.

Αίγυπτος: Διακυβέρνηση

Η χώρα είναι ημιπροεδρική δημοκρατία, με αρχηγό Κράτους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος καθορίζει την εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας και διευθύνει σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό την εσωτερική και οικονομική πολιτική. Από το 1981 ως το Φεβρουάριο του 2011 στο αξίωμα αυτό διετέλεσε ο Χόσνι Μουμπάρακ. Ύστερα από ταραχές και διαδηλώσεις με 300 και πλέον νεκρούς ο πρόεδρος Μουμπάρακ εξαναγκάστηκε σε παραίτηση και εν συνεχεία ανέλαβε προσωρινός πρόεδρος ο στρατιωτικός Μοχάμεντ Χουσεΐν Ταντάουι στις 11 Φεβρουαρίου 2011 ο οποίος διόρισε πρωθυπουργό της Αιγύπτου τον ακαδημαϊκό Εσσάμ Σαράφ.

Ο Σαράφ διετέλεσε πρωθυπουργός έως τον Νοέμβριο του 2011 οπότε και παραιτήθηκε και την πρωθυπουργία ανέλαβε ο Καμάλ Γκανζούρι, ο οποίος είχε διατελέσει και παλαιότερα πρωθυπουργός από το 1996 έως το 1999. Η οργάνωση του κράτους από τις αρχές ήδη της 3ης χιλιετίας π.Χ. βασιζόταν στην ιδέα της θεοποίησης του φαραώ.

Ο ρόλος της θρησκείας στη ζωή των Αιγυπτίων, όπως άλλωστε και στη ζωή των λαών της Μεσοποταμίας, ήταν καθοριστικός. Πλήθος επιγραφών αναφέρουν το φαραώ ως θεό, ενώ υπάρχουν και κείμενα που τον αντιμετώπιζαν ως άνθρωπο. Σε καμία περίπτωση δεν μείωναν όμως τη θεϊκή του υπόσταση, δεδομένου ότι οι θεοί παρουσιάζονταν με ανθρώπινες ιδιότητες στους αιγυπτιακούς μύθους. Η οργάνωση του κράτους είχε χαρακτήρα θεοκρατικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments

Latest News

28.04.2025 | 17:11

Επιφυλακτικές οι ασιατικές αγορές με τους traders να αναμένουν τα μέτρα στήριξης της Κίνας στις βιομηχανίες

28.04.2025 | 17:04

Τουρισμός 2025: Ψάχνουν προσωπικό με JOBmatch – Ολες οι αλλαγές

28.04.2025 | 17:03

Εικόνες χάους σε Ισπανία και Πορτογαλία -Προβλήματα σε τρένα, Μετρό, φανάρια, κινητά, ίντερνετ

28.04.2025 | 16:55

Επαφές κορυφής του Ν. Χριστοδουλίδη σε Μαδρίτη και Λισαβόνα

28.04.2025 | 16:40

Live οι ανακοινώσεις για τα μέτρα για την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμό των σιδηροδρόμων

28.04.2025 | 16:30

Κικίλιας: Η Δικαιοσύνη ερευνά τους φακέλους των ΜΚΟ – Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι

28.04.2025 | 16:22

Athens and Boston Unite: New Partnership to Tackle Urban Challenges

28.04.2025 | 16:20

Αλ. Τσίπρας: Το rebranding και τα σενάρια επιστροφής

28.04.2025 | 14:46

Big Brother - Viral αγρότης: "Έχω ξεγεννήσει προβατίνα όταν ήμουν 10 χρονών", είπε στην πρεμιέρα

28.04.2025 | 14:09

Ιωάννα Τούνη: Αναβολή της δίκης για το revenge porn – «Είναι κάτι τρομερά δυσάρεστο, εύχομαι να τελειώσει αισίως»

28.04.2025 | 13:43

«Δεν την έχω δει ποτέ», λέει ο Λιάγκας για την παίκτρια Big Brother που είναι μοντέλο στην εκπομπή του

28.04.2025 | 10:44

Συγκινημένος ο Γιώργος Παπαδάκης: Αυτή είναι η τελευταία χρονιά που κάνω το «Καλημέρα Ελλάδα»

28.04.2025 | 00:58

Στυλιάνα Αβερκίου: Η σύντροφος του Φειδία Παναγιώτου στο Big Brother – Η αποκάλυψη για τον γάμο τους

28.04.2025 | 00:27

Λένα Δροσάκη: Αγνωστος την παρέσυρε με το ΙΧ του και την εγκατέλειψε – Τι συνέβη

27.04.2025 | 21:15

Άγγελος Μπασινάς για το διαζύγιό του: «Με ενοχλεί ότι μπαίνω στο σπίτι και δεν βλέπω τα παιδιά μου

27.04.2025 | 18:23

Eurovision: Υπολογιστικό μοντέλο βγάζει την Klavdia οριακά στον τελικό – Ποιον «βλέπει» νικητή

28.04.2025 | 15:51

Η Κριμαία, η συμφωνία για σπάνιες γαίες και η νέα διεθνής τάξη

28.04.2025 | 12:26

Ο Πούτιν ευχαριστεί τον Κιμ Γιονγκ Ουν για τη βορειοκορεατική βοήθεια στο Κουρσκ

27.04.2025 | 12:57

Πώς ο Μόντι μπορεί να αξιοποιήσει τους δεσμούς Σαουδικής Αραβίας-Κίνας

27.04.2025 | 11:34

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής «έδειξε» ώς διάδοχό του πολιτικό που έχει στενές σχέσεις με το Ισραήλ

27.04.2025 | 10:54

Ρωσία: Για πρώτη φορά η Μόσχα παραδέχεται επίσημα τη συμμετοχή Βορειοκορεατών στις μάχες του Κουρσκ

26.04.2025 | 18:28

Έκρηξη στo Ιράν: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 516 τραυματίες

26.04.2025 | 18:20

Νέα αναβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ κατά της σερβικής εταιρείας NIS

26.04.2025 | 18:14

Το Κίεβο δηλώνει πως οι δυνάμεις του δεν αποχώρησαν από το Κουρσκ

MUST READ

Κόσμος

Ελβετία: Μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών περιστατικών το 2024

Περί τα 1.211 κρούσματα φυλετικών διακρίσεων αναφέρθηκαν πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων ρητορικής μίσους, σωματικών επιθέσεων, απειλών και άλλων μεροληπτικών συμπεριφορών που σχετίζονται με τη φυλή ή τη θρησκεία, μια αύξηση περίπου 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού (EKR).

28.04.2025 | 07:25

Κόσμος

Ντουμπάι: Ρεκόρ πωλήσεων για τα πολυτελή ακίνητα πριν την παγκόσμια αβεβαιότητα λόγω δασμών

Η «χρυσή» αγορά κατοικιών άνω των 10 εκατ. δολαρίων συνεχίζει την ξέφρενη πορεία της – Κορυφαίος προορισμός το Παλμ Τζουμέιρα

28.04.2025 | 06:08

Κόσμος

H Γαλλία σχεδιάζει κλείσιμο και συγχώνευση δημοσίων οργανισμών

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Ερίκ Λομπάρ ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η κυβέρνηση της χώρας θα προσπαθήσει να μειώσει τις δαπάνες του προϋπολογισμού κατά 40 δισ. ευρώ. ευρώ το επόμενο οικονομικό έτος.

28.04.2025 | 05:00

Κόσμος

Made in USA: Κινέζοι επιχειρηματίες μεταφέρουν εργοστάσια στις ΗΠΑ για να αποφύγουν τους δασμούς

Είναι ένας αγώνας ενάντια στον χρόνο — και στους δασμούς.

28.04.2025 | 02:00

Κόσμος

Η Γροιλανδία και η Δανία συμφώνησαν σήμερα να ενισχύσουν τους δεσμούς τους

«Η Γροιλανδία εργάζεται για την ενίσχυση των σχέσεών της με τη Δανία», δήλωσε σήμερα ο νέος πρωθυπουργός της, Γενς-Φρέντερικ Νίλσεν.

27.04.2025 | 19:42

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολιτική

Ανακοινώθηκε ο Ελληνικός Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός

17.04.2025 | 00:10

Για πρώτη φορά αποτυπώνονται σε επίσημο κείμενο της ΕΕ τα απώτατα δυνητικά όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας

Πολιτική

Ποιες εκκρεμότητες επιλύει ο Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός

16.04.2025 | 15:05

Η προσοχή στη διατύπωση και η αναμενόμενη αντίδραση της τουρκικής πλευράς

Πολιτική

Παρασκηνιακές κινήσεις για συνάντηση Τραμπ - Μητσοτάκη

19.04.2025 | 10:06

Η Ελλάδα επιθυμεί να συμμετάσχει ενεργά στον διάλογο ΕΕ–ΗΠΑ σχετικά με τους δασμούς, διασφαλίζοντας παράλληλα τα εθνικά της συμφέροντα

Πολιτική

Κυβέρνηση: Ποια μέτρα εξετάζει με ορίζοντα τη ΔΕΘ

20.04.2025 | 15:57

Το κυβερνητικό πακέτο πρόκειται να περιλαμβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις, αυξήσεις στα εισοδήματα και τις συντάξεις, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος

Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Αναστολή κομματικής ιδιότητας για 1 χρόνο η «ποινή» για την Κατερίνα Μπατζελή

15.04.2025 | 23:39

Η Κατερίνα Μπατζελή παραπέμφθηκε για προσβολή και μομφή προς το πρόσωπο του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, κίνηση που προκάλεσε προκαλεί αναταράξεις στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πολιτική

Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Είμαι έτοιμη να ενισχύσω τους δεσμούς ΗΠΑ-Ελλάδας

17.04.2025 | 08:32

Τιμή και ταπεινοφροσύνη για τη στήριξη από τους Έλληνες συμμάχους, σχολίασε η νέα πρέσβης των ΗΠΑ για το ρεπορτάζ του Breitbart

Βανκούβερ: 30χρονος ο δράστης της επίθεσης με αυτοκίνητο στο πλήθος, με 11 νεκρούς -Γιατί το έκανε

«Η εισαγγελία της Βρετανικής Κολομβίας απήγγειλε κατηγορίες στον Κάι-Τζι Άνταμ Λο, 30 ετών, για οκτώ φόνους», εξήγησε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως αναμένεται να του απαγγελθούν κι άλλες κατηγορίες.

Βανκούβερ: 30χρονος ο δράστης της επίθεσης με αυτοκίνητο στο πλήθος, με 11 νεκρούς -Γιατί το έκανε

Τα παραδοσιακά καταστήματα στο Άμστερνταμ πλήττονται από τα υπέρογκα ενοίκια

Αλλά σε λιγότερο από δύο μήνες, το κατάστημα, το οποίο ιδρύθηκε το 1642, θα κλείσει μόνιμα τις πόρτες του. Για την ιδιοκτήτρια, το ενοίκιο είναι πολύ υψηλό.

Τα παραδοσιακά καταστήματα στο Άμστερνταμ πλήττονται από τα υπέρογκα ενοίκια

Στεγαστικό: Σχέδιο €1,3 δισ. για την κατασκευή κατοικιών λανσάρει η Ισπανία - Στόχος τα 15.000 νέα σπίτια ετησίως

Η Ισπανία πρέπει να "χτίσει περισσότερα και καλύτερα σπίτια", ταχύτερα και με πιο προσιτό τρόπο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε ομιλία του στη Μαδρίτη την Πέμπτη.

Στεγαστικό: Σχέδιο €1,3 δισ. για την κατασκευή κατοικιών λανσάρει η Ισπανία-Στόχος 15.000 νέα σπίτια ετησίως

Ελβετία: Μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών περιστατικών το 2024

Περί τα 1.211 κρούσματα φυλετικών διακρίσεων αναφέρθηκαν πέρυσι, συμπεριλαμβανομένων ρητορικής μίσους, σωματικών επιθέσεων, απειλών και άλλων μεροληπτικών συμπεριφορών που σχετίζονται με τη φυλή ή τη θρησκεία, μια αύξηση περίπου 40% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή κατά του Ρατσισμού (EKR).

Ελβετία: Μεγάλη αύξηση των ρατσιστικών και ξενοφοβικών περιστατικών το 2024

Αποκαλυπτήρια του νέου νόμου για τους σιδηροδρόμους

Ποιες ριζικές αλλαγές έρχονται στον ελληνικό σιδηρόδρομο

Αποκαλυπτήρια του νέου νόμου για τους σιδηροδρόμους

Κυβέρνηση: Ο «νέος ΟΣΕ» και ο στόχος του 30%

Συνεδριάζει αύριο το υπουργικό συμβούλιο

Κυβέρνηση: Ο «νέος ΟΣΕ» και ο στόχος του 30%

Tι θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο – Οι 5 άξονες για φοροελαφρύνσεις

Όπως αναφέρουν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, δύο είναι τα κλειδιά που θα καθορίσουν το πακέτο: το πρώτο αφορά τις επιπτώσεις του υπό εξέλιξη διεθνούς εμπορικού πολέμου και το δεύτερο την πορεία του τουρισμού

Tι θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο – Οι 5 άξονες για φοροελαφρύνσεις

Όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου

Από εδώ και στο εξής, προβλέπεται η ίδρυση ενός νέου Ενιαίου Κέντρου Εποπτείας του ΟΣΕ

Όσα προβλέπει το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ελληνικού σιδηροδρόμου