Ελλάδα

Παγώνη: SOS για τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα

Παγώνη: SOS για τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα
Παγώνη: Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ μίλησε για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα του συστήματος υγείας.

H Ματίνα Παγώνη μίλησε σε συνέντευξη της σχετικά με την πορεία του κορωνοϊού την κατάσταση στα νοσοκομεία και τους εμβολιασμούς. Την Παρασκευή η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια της για τις δηλώσεις Εξαδάκτυλου για τα νοσήλεια.

Πιο συγκεκριμένα, η γιατρός επιβεβαίωσε ότι στο «κόκκινο» εξακολουθούν να βρίσκονται τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα. Ακόμη, η κ. Παγώνη υπογράμμισε ότι η κάλυψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας) έχει αγγίξει το 99%, ενώ στην επικράτεια αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 93%.

Τι γίνεται στην Αττική

Λίγο καλύτερα φαίνεται πως είναι τα πράγματα στην Αττική, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα της προέδρου του ΕΙΝΑΠ η κάλυψη των ΜΕΘ στην Περιφέρεια αυτή ανέρχεται στο 88%. Η κ. Παγώνη χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση ενώ τόνισε πως «πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να πάμε μπροστά, δεν μπορούμε να λέμε κάθε τρεις και λίγο να προστίθενται νέα μέτρα».

Όσον αφορά στη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης, προέταξε την σημασία της για όλους αλλά ιδιαίτερα για τα άτομα άνω των 60 ετών και για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Μετά το εξάμηνο μειώνεται η αντίσταση στον ιό. Αν δεν γίνει η τρίτη δόση, τα άτομα αυτά δεν θα έχουν άμυνα και δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ιό με κίνδυνο να φτάσουν ως τις ΜΕΘ.

Δύσκολη η κατάσταση έως τέλη Δεκεμβρίου

Η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη έως τα τέλη Δεκεμβρίου και πως καθώς τα περιστατικά της γρίπης θα αρχίσουν να αυξάνονται χρειάζεται να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας για να είμαστε προετοιμασμένοι για τους επόμενους μήνες.

Ειδικά για τα Χριστούγεννα διερωτήθηκε πως μπορεί κάποιος να επιθυμεί ένα μεγάλο ρεβεγιόν με τόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους. Πρόσθεσε ότι από την εμπειρία των τελευταίων δύο χρόνων δεν χρειάζονται οι πολίτες κανέναν να τους υποδείξει πως πρέπει να γιορτάσουν, με λίγα άτομα και με μέτρα προστασίας. Rapid Test

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments