Αθλητισμός

Άντβερπ: Έβαλε στο κόλπο της πρωτιάς τον Ολυμπιακό

Άντβερπ: Έβαλε στο κόλπο της πρωτιάς τον Ολυμπιακό
Άντβερπ: Οι Βέλγοι πήραν ισοπαλία στην Φρανκφούρτη και έδωσαν ελπίδες πρωτιάς στον Ολυμπιακό.

Παραλίγο να κάνει την έκπληξη η Άντβερπ που παραλίγο να πάρει διπλό με ανατροπή στη Φρανκφούρτη, αλλά η Άιντραχτ ισοφάρισε στο τέλος. Η ισοπαλία των Βέλγων έδωσαν μαθηματικές ελπίδες στον Ολυμπιακό που κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε με 1-0 και εξασφάλισε την πρόκριση του στην επόμενη, νοκ άουτ, φάση του Europa League, για ακόμη μια χρονιά και ανέβασε ξανά την Ελλάδα στη βαθμολογία της UEFA.

Τα σενάρια πρωτιάς του Ολυμπιακού

Οι πρωταθλητές Ελλάδος έχουν μαθηματικές ελπίδες να πάρουν και το πρώτο εισιτήριο και να πάνε απευθείας στους 16, γλιτώνοντας τη φάση των 32. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κερδίσουν εκτός έδρας την αδιάφορη Αντβέρπ στο Βέλγιο στις 9 Δεκεμβρίου και την ίδια ώρα η Άιντραχτ να χάσει από τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία.

Σε περίπτωση ισοπαλίας των Γερμανών και νίκης του Ολυμπιακού οι “ερυθρόλευκοι” θα ισοβαθμήσουν με την Άιντραχτ αλλά υστερούν καθώς έχουν δύο ήττες από τους Γερμανούς.

Η βαθμολογία:

 svg%3E

Η Άιντραχτ προηγήθηκε στο 13ο λεπτό με ωραίο φαλτσαριστό σουτ του Καμάντα αλλά στο 33′ ο Ναϊνγκολάν έκανε το 1-1 με σουτ που κόντραρε και άλλαξε πορεία. Στο 88′ ο Σαμάτα έκανε το 1-2 για τους φιλοξενούμενους και φάνηκε να τους δίνει τη νίκη, αλλά υπολόγισε χωρίς τον Πασιέντσια. Ο Πορτογάλος μπήκε αλλαγή στο 90′ και τέσσερα λεπτά μετά με κεφαλιά έκανε το 2-2.

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Εντικά, Τσάντλερ, Γιάκιτς (90’Ρόντε), Σο, Κόστιτς, Λίντστερμ (78’Χάουγκε), Καμάντα (90’Πασιένσια), Μπορέ (69’Λάμερς).

Αντβέρπ: Μπουτέζ, Ντε Λέτ, Ντεσολέιλ, Αλμέιδα, Βάινς, Βερστρέτε, Ναϊνγκολάν, Ντουόμο (66’Γιουσούφ), Σαμάτα, Φράι, Φίσερ (76’Εγκεστάιν).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments