Διεθνή

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα και στη Βρετανία

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα και στη Βρετανία
Μετάλλαξη Όμικρον: Δύο ασθενείς στο Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί από τη νέα παραλλαγή της Covid19, την μετάλλαξη Όμικρον, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

Τα δύο κρούσματα συνδέονται μεταξύ τους και σχετίζονται με ταξίδι στη νότια Αφρική, πρόσθεσε ο Σάτζιντ Τζάβιντ.

“Αργά χθες το βράδυ επικοινώνησε μαζί μου η Υπηρεσία Ασφάλειας της Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ενημερώθηκα ότι εντοπίστηκαν δύο κρούσματα της νέας παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ένα στο Τσέλμσφορντ και το άλλο στο Νότινγχαμ”, είπε ο υπουργός.

Τα δύο αυτά πρόσωπα και όλα τα μέλη των νοικοκυριών τους υποβάλλονται εκ νέου σε διαγνωστικά τεστ και έχουν κληθεί να απομονωθούν μέχρι να ολοκληρωθούν οι εξετάσεις και η ιχνηλάτηση των επαφών τους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η Αγγλία θα προσθέσει ακόμη το Μαλάουι, την Μοζαμβίκη, την Ζάμπια και την Ανγκόλα στην ταξιδιωτική “κόκκινη λίστα” της από τις 0400 GMT της Κυριακής.

Η λίστα ήδη περιλαμβάνει την Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, την Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική και την Ζιμπάμπουε.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς και ο αρχίατρος Κρις Γουίτι θα παραχωρήσουν αργότερα σήμερα κοινή συνέντευξη Τύπου για “να ανακοινώσουν περαιτέρω μέτρα”, κατέληξε ο Τζάβιντ.

Παραλλαγή Όμικρον: «Τα νέα για αυτή τη νέα παραλλαγή θα έπρεπε να κάνουν σαφές αν με το εμβόλιο θα έρθει το τέλος στη Πανδημία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απευθύνθηκε χθες Παρασκευή 26 Νοεμβρίου για ακόμη μια φορά έκκληση στις χώρες οι οποίες επρόκειτο να συνεδριάσουν στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου την επόμενη εβδομάδα να συμφωνήσουν στην προσωρινή άρση της προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας των εμβολίων κατά της COVID-19, μετά τον εντοπισμό της Παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού στη Νότια Αφρική. Ο εμβολιασμός σε παγκόσμιο επίπεδο θα φέρει το τέλος των μεταλλάξεων και της πανδημίας. Παραλλαγή Όμικρον

Η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω των νέων ταξιδιωτικών μέτρων Ωστόσο, η συνάντηση στην οποία αναφερόταν αναβλήθηκε επ’ αόριστον, καθώς ο εντοπισμός της Όμικρον πυροδότησε την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών που θα εμπόδιζαν πολλούς από τους συμμετέχοντες να φθάσουν έγκαιρα στη Γενεύη.

«Τα νέα για αυτή τη νέα παραλλαγή θα έπρεπε να κάνουν σαφέστερο από ποτέ το γιατί αυτή η πανδημία δεν θα τελειώσει μέχρι να έχουμε εμβολιάσει τον παγκόσμιο πληθυσμό», σημείωσε ο κ. Μπάιντεν, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που διένειμαν οι υπηρεσίες του.

«Αυτή η είδηση» δείχνει «πόση σημασία έχει να κινηθούμε γρήγορα» προς την κατεύθυνση της προσωρινής άρσης των πατεντών των εμβολίων, επέμεινε.

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δέχεται νέες επικρίσεις μετά τον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον, καθώς εξακολουθούν να μην υπάρχουν επαρκείς ποσότητες εμβολίων κατά του κορωνοϊού στις πιο φτωχές χώρες του τρίτου κόσμου κυρίως, την ώρα που προσφέρονται στους Αμερικανούς δωρεάν ενισχυτικές δόσεις και δεν τις αξιοποιούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments