Μόσιαλος: Ο διάλογός του με έναν ταξιτζή
Ο Ηλίας Μόσιαλος σε ανάρτηση του αναφέρθηκε στο διάλογο που είχε με έναν ταξιτζή. Ο καθηγητής πολιτικής της υγείας έχει δηλώσει πως είναι κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους άνω των 60 ετών.
Πιο συγκεκριμένα, στην ανάρτηση του ο καθηγητής αναφέρει πως ο ταξιτζής του είχε πει κατά την συζήτηση πως “Θεωρούσε επίσης ότι τα mRNA εμβόλια μένουν στο σώμα μας για πάντα και ίσως προκαλέσουν μακροχρόνιες παρενέργειες”.
Η ανάρτηση του Μόσιαλου
“Μόλις συζήτησα αναλυτικά με ιδιοκτήτη ταξί για τα εμβόλια. Έβρεχε και κολλήσαμε για αρκετή ώρα στην κίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Δεν έχει κάνει το εμβόλιο γιατί τρώει πρατόγαλο και χλωροτύρι και θεωρούσε ότι ήταν προστατευμένος. Εξήγησα γιατί δεν είναι. Θεωρούσε επίσης ότι τα mRNA εμβόλια μένουν στο σώμα μας για πάντα και ίσως προκαλέσουν μακροχρόνιες παρενέργειες.
Δεν ισχύει αυτό. Το mRNA μένει στον οργανισμό μας για λίγες ημέρες η εβδομάδες και μετά διαλύεται. Το ερώτημα με το mRNA και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις μου το έχουν θέσει αρκετοί πολίτες τις τελευταίες ημέρες. Χρειάζεται συστηματική ενημέρωση με υπομονή και κατανόηση όλων των ανησυχιών. Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι αρνητές η ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες.
Νομίζω ότι τον έπεισα να κάνει το εμβόλιο.”
Θα σωθούν ζωές με το εμβόλιο
«Είναι ένα μέτρο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν προηγηθεί άλλα και αν η κοινωνία μας ήταν μια κοινωνία συναινετική, το πολιτικό σύστημα ήταν διαφορετικό από αυτό που έχουμε, δηλαδή μιλούσαν οι πολιτικοί μεταξύ τους και υπήρχε μια συνεννόηση. Εγώ θα επιθυμούσα μεγαλύτερη μίξη προς τα θετικά μέτρα, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ληφθεί 2-3 μήνες πριν κι αν είχαν αποτύχει, να πηγαίναμε στα αρνητικά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.
Όπως είπε ωστόσο το μέτρο της υποχρεωτικότητας θα συμβάλει έτσι ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές αλλά και στο να μην φθάσουν οι γιατροί στα ελληνικά σημεία να πρέπει να κάνουν διαλογή ασθενών μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων για εισαγωγή στις ΜΕΘ.
Μιλώντας στην συνέχεια για τις αντοχές του ΕΣΥ είπε πως δεν είναι θέμα κρεβατιών. «Θα μπορούσαμε να είχαμε και 2.000 κρεβάτια ΜΕΘ. Είναι θέμα γιατρών και νοσηλευτών. Γιατρούς και νοσηλευτές ΜΕΘ δεν μπορείς να βγάλεις σε δυο χρόνια και το πρόβλημα υπάρχει παγκοσμίως και ακόμη κι αν θέλαμε να φέρναμε από το εξωτερικό δεν θα βρίσκαμε», είπε χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια είπε: «Το δίλημμα το οποίο θα είναι δυσβάσταχτο για την ιατρική κοινότητα είναι τι θα συμβεί εάν θέλει πρόσβαση σε κρεβάτι ένας 75χρονος ανεμβολίαστος και ταυτόχρονα ένας 40άρης ανοσοκατασταλμένος που έχει κάνει τις δύο δόσεις αλλά δεν τον έχει πιάσει το εμβόλιο».
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας