Πολιτισμός

Virgil Abloh: Μία τοιχογραφία φόρος τιμής στον σχεδιαστή μόδας

Virgil Abloh: Μία τοιχογραφία φόρος τιμής στον σχεδιαστή μόδας
Virgil Abloh: O Alec Monopoly έκανε μία μεγάλη τοιχογραφία ως φόρο τιμής για τον διακεκριμένο σχεδιαστή μόδας που πέθανε από την επάρατη νόσο.

Ο Alec Monopoly αποκάλυψε ένα μεγάλο γκράφιτι στο Μαϊάμι ως φόρο τιμής στον διακεκριμένο σχεδιαστή μόδας Virgil Abloh, που πέθανε από μία σπάνια μορφή καρκίνου. Ως φόντο της τοιχογραφίας χρησιμοποιήθηκαν τα μπλε του ουρανού γραφικά από τη συλλογή Φθινόπωρο/Χειμώνας 2020 του Abloh για τον Louis Vuitton, η οποία προσπαθούσε να ενσωματώσει την ιδέα του «Heaven on Earth» (Παράδεισου στη Γη), με σύννεφα που συμβόλιζαν την ελευθερία, την ενότητα και την ειρήνη.

Μια μεγάλη απεικόνιση του Abloh με μπλε κοστούμι LV, φτερά αγγέλου και ένα φωτοστέφανο είναι στο κέντρο του έργου και η φράση του «ART IS MADE IN HINDSIGHT» βρίσκεται στην αριστερή γωνία. Το όνομα του σχεδιαστή μόδας και οι ημερομηνίες γέννησης και θανάτου του είναι τυπωμένα σε Off-White™ γραμματοσειρά στη δεξιά γωνία. Καθώς ο Abloh επέλεξε να υπομείνει τη διετή μάχη του με τον καρκίνο ιδιωτικά, ο θάνατός του ήταν ένα τεράστιο σοκ για την κοινότητα των δημιουργιών, την οποία επηρέασε βαθύτατα.

Λίγα λόγια για τον Virgil Abloh

Ο Virgil Abloh ήταν ένας Αμερικανός σχεδιαστής μόδας, επιχειρηματίας, και DJ ο οποίος ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Louis Vuitton της αντρικής συλλογής από το Μάρτη του 2018. Ο Abloh είναι επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της ετικέτας Off-White με βάση το Μιλάνο, ενός οίκου μόδας που ίδρυσε το 2012.

Ένας εκπαιδευμένος αρχιτέκτονας, ο Abloh, ο οποίος εργάστηκε επίσης στο fashion street του Σικάγου, μπήκε στον κόσμο της διεθνούς μόδας με πρακτική άσκηση στο Fendi το 2009 μαζί με τον ράπερ Kanye West . Στη συνέχεια, οι δύο τους ξεκίνησαν μια καλλιτεχνική συνεργασία που θα ξεκινούσε την καριέρα του Abloh στην ίδρυση του Off-White.

Ο πρώτος Αμερικανός αφρικανικής καταγωγής που ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής σε ένα γαλλικό πολυτελές σπίτι μόδας, ονομάστηκε από το περιοδικό Times ως ένας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο το 2018. Είναι γνωστός για τη γεφύρωση των κόσμων του hip hop και της υψηλής μόδας με τη διεπιστημονική του πρακτική. Το 2019, ο Abloh διαγνώστηκε με καρδιακό αγγειοσάρκωμα , αν και επέλεξε να κρατήσει τη διάγνωση μυστική . Πέθανε από καρκίνο στο Σικάγο στις 28 Νοεμβρίου 2021, σε ηλικία 41 ετών.

Τα βραβεία

Ο Abloh έλαβε το πρώτο μεγάλο βραβείο το 2011, όταν το έργο του σχεδίασε το εξώφυλλο για το άλμπουμ Jay-Z / Kanye West 2011 Watch the Throne, προτάθηκε για ένα βραβείο Grammy για το καλύτερο πακέτο ηχογράφησης . [13] Το 2015 ο Abloh για το Off-White ℅ Ο Virgil Abloh ήταν ένας από τους φιναλίστ για το βραβείο LVMH. Ο Abloh ήταν ο μόνος Αμερικανός σχεδιαστής που διορίστηκε για το βραβείο. Ο Τσάρλι Χέμπντο του Αμπλό έμπνευση «Ο πόλεμος δεν τελείωσε!» Τα tees καθώς και τα κορυφαία του από τη γυναικεία συλλογή του φθινοπώρου του 2015 τον κέρδισαν την πιο ελκυστική.

Έλαβε το βραβείο Urban Luxe στα βραβεία British Fashion Awards 2017. Κέρδισε επίσης τον Διεθνή σχεδιαστή της Χρονιάς στα βραβεία GQ ανδρών της χρονιάς το 2017. Προέρχεται κυρίως από το ρόλο του ως δημιουργικός σκηνοθέτης για το εμπορικό σήμα Off-White, καθώς και από συνεργασίες με τη Nike.

Η συνεργασία του Abloh Off-White Air Jordan “the Ten” κέρδισε το Shoe of the Year του 2017, έλαβε νεύματα για το Accessory Designer of the Year. Ο Abloh κατατάχθηκε ως ένας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους του περιοδικού Time το 2018, ένας από τους δύο σχεδιαστές που ονομάστηκαν εκείνη τη χρονιά.  Στο τεύχος Time, ο Ιάπωνας καλλιτέχνης Takashi Murakami έγραψε ότι τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του Abloh οδηγούν στην καταχώρισή του. Τον Δεκέμβριο του 2018, η Abloh τιμήθηκε ως κορυφαίος καινοτόμος από την Ebony Power 100 παράλληλα με το SHAVONE. Ο Abloh ήταν επίσης υποψήφιος για το 2019 Menswear Designer of the Year.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments