Ελλάδα

Ενισχυτική διδασκαλία: Όσα πρέπει να ξέρουν γονείς και μαθητές

Ποιους αφορά και πού συνεχίζονται τα μαθήματα διαδικτυακά

Συνεχίζεται και φέτος η Ενισχυτική Διδασκαλία Γυμνασίων στα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Αγγλικά.

Παρακολουθούν προαιρετικά μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου που χρειάζονται υποστήριξη στα μαθήματα αυτά, ώστε να συμμετέχουν πιο αποδοτικά στη διαδικασία της μάθησης, ή μαθητές που επιθυμούν τη βελτίωση της επίδοσής τους.

Ποια είναι τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου

Παράλληλα, συνεχίζεται και η διδασκαλία Ειδικών Πανελλαδικώς Εξεταζόμενων Μαθημάτων, η οποία ξεκίνησε για πρώτη φορά ήδη από πέρυσι, σε: Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση. Στην Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων συμμετέχουν προαιρετικά μαθητές της Γ΄ τάξης Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, καθώς και της τέταρτης Δ΄ τάξης των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων, με σκοπό την υποστήριξη και προετοιμασία τους για να συμμετάσχουν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα ειδικά μαθήματα που έχουν επιλέξει. Το σύνολο των μαθημάτων αυτών δεν διδασκόταν στο παρελθόν στα δημόσια σχολεία.

Η Ενισχυτική Διδασκαλία Γυμνασίων και η Ενισχυτική Διδασκαλία Ειδικών Μαθημάτων υλοποιούνται σε Σχολικά Κέντρα Αντισταθμιστικής Εκπαίδευσης, τα οποία συγκροτούνται από ομάδες όμορων σχολικών μονάδων και ορίζονται ανά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με απόφαση του Διευθυντή της τοπικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Πού συνεχίζεται η διαδικτυακή εκπαίδευση

Επιπλέον, έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν σε όλη τη χώρα 65 διαπεριφερειακά και περιφερειακά διαδικτυακά τμήματα Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, για μαθητές και εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν μπορούν να συμμετάσχουν δια ζώσης στην εκπαιδευτική διαδικασία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Δήλωση της υπουργού Παιδείας

Σε δήλωσή της, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, σημείωσε πως «εξασφαλίζουμε στους μαθητές μας ίσες ευκαιρίες στη δημόσια εκπαίδευση, μεριμνούμε για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Ήδη από πέρυσι εισαγάγαμε, παρά την πανδημία, τη διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις –Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη/Γνώση-, θεωρώντας χρέος μας να παρέχουμε τη δυνατότητα σε όλους να προετοιμαστούν κατάλληλα από το δημόσιο σχολείο. Με την ενισχυτική διδασκαλία στα μαθήματα του Γυμνασίου και τη λειτουργία διαδικτυακών τμημάτων για τις ευπαθείς ομάδες, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την απρόσκοπτη εκπαιδευτική διαδικασία για όλους, αναβαθμίζουμε το σχολείο, προσφέρουμε περισσότερα εφόδια σε όλα τα παιδιά μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο