Διεθνή

Πούτιν: Τι δουλειά έκανε ο Ρώσος πρόεδρος για λίγα μετρητά

Πούτιν: Τι δουλειά έκανε ο Ρώσος πρόεδρος για λίγα μετρητά
Η «εξομολόγηση» του Ρώσου προέδρου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τη λύπη του για την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης και είπε ότι έκανε και μια επιπλέον δουλειά ως οδηγός ταξί μετά την κατάρρευσή της για να τα βγάλει πέρα.

Σε ένα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε την Κυριακή από το κρατικό κανάλι Russia 1, ο Πούτιν περιέγραψε την πτώση της ΕΣΣΔ το 1991 ως «τραγωδία» για τους Ρώσους πολίτες και το τέλος της «ιστορικής Ρωσίας». Αποσπάσματα του ντοκιμαντέρ, με τίτλο “Russia. Recent History”, δημοσιεύτηκαν στο κανάλι YouTube του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού Russia 24.

«Μερικές φορές έπρεπε να κερδίσω επιπλέον χρήματα», είπε ο Πούτιν. «Εννοώ, να κερδίσω επιπλέον χρήματα με το αυτοκίνητο, ως ιδιώτης οδηγός. Είναι δυσάρεστο να μιλάμε για αυτό, για να είμαι ειλικρινής, αλλά δυστυχώς, αυτό έγινε».

Ο Πούτιν είχε προηγουμένως αφήσει να εννοηθεί ότι στα τέλη της δεκαετίας του 1990 σκέφτηκε να εργαστεί ως ιδιωτικός οδηγός, ωστόσο την Κυριακή έκανε την πρώτη του δημόσια παραδοχή ότι εργαζόταν ως ιδιώτης οδηγός».

Τα ταξί ήταν πολύ σπάνια αμέσως μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, μια εποχή οικονομικής αστάθειας για τη Ρωσία και αρκετοί άνθρωποι εξυπηρετούσε με το αυτοκίνητό τους αγνώστους για επιπλέον εισόδημα, σύμφωνα με το BBC.

Ο Πούτιν, ο οποίος ανέβηκε στην πολιτική ιεραρχία μετά την καριέρα του στις υπηρεσίες πληροφοριών της KGB, έχει εκφράσει ακρετές φορές τη λύπη του για την πτώση της ΕΣΣΔ.  Το 2018 μάλιστα, είχε πει ότι αν μπορούσε να αντιστρέψει κάτι στην ιστορία της Ρωσίας, αυτό θα ήταν η κατάρρευση της Ένωσης.

Οι σκέψεις του για την πρώην ΕΣΣΔ έρχονται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για τη συσσώρευση ρωσικού στρατού στα ουκρανικά σύνορα.

Σύμφωνα με τους New York Times, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 στρατιώτες λίγο έξω από την Ουκρανία, πυροδοτώντας φόβους ότι ο Πούτιν θα εξαπολύσει μια πλήρους κλίμακας εισβολή που ουκρανοί αξιωματούχοι είπαν ότι δεν θα μπορούσαν να αντέξουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments